You are here: Home ČLÁNKY ODDÍL SONNEBERG 2009 - 23. ročník volejbalového turnaje mužů a žen

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

SONNEBERG 2009 - 23. ročník volejbalového turnaje mužů a žen

Email Tisk PDF
Po  roční pauze ( v roce 2008 se turnaj konal bez naší účasti) jsme museli zkonstatovat, že  „Memoriál  K.H.Posera“  nabral nové obrátky.  Kromě tradičního turnaje mužů a žen se v rámci 23. ročníku konal i turnaj „mixů“, který měl velmi dobrou úroveň. V centru naši pozornosti však byly  turnaje ženské a mužské kategorie, v nichž měl náš oddíl své zástupce. Přestože se plánovaná velká výprava nakonec smrskla na 12 reprezentantů ( 6 mužů a 6 žen ) rozhodně oba týmy měly ambici dosáhnout dobrého výsledku a neudělat ostudu !
    Ženy hrály v 5-ti členné skupině každý s každým na 2 vítězné sety. Vzhledem k silné konkurenci mladých a ambiciozních německých družstev nám vcelku vyhovoval systém kratších setů ( do 15 ti bodů, tie-break do 7 bodů).

S vyrovnanou bilancí dvou vítězství a dvou proher se v silné konkurenci zařadily ženy na 3. místo tabulky.

Výsledky žen :

 Bučovice
 - Bamberg 0 :
 2
 Bučovice - Grimma 2 : 0
 Bučovice - Rödental
 2 : 0
 Bučovice - Sonneberg 0 : 2

Konečné pořadí žen:
1.  Sonneberg
2.  Bamberg
3.  Bučovice                
4.  Rödental   
5.  Grimma

      V kategorii mužů se k turnaji prezentovalo 7 týmů a rovněž se hrálo systémem každý s každým na 2 vítězné ( rovněž kratší ) sety.    Muže tak čekala porce 6 zápasů, které byly rozloženy do dvou dnů.  Zatímco ženy odehrály celý turnaj již v sobotu, muži dohrávali ještě v neděli dopoledne. Smolný vstup do turnaje, když jsme prohráli s Holfeldem, náš tým však nijak nepoznamenal. Následovalo vítězství  nad Grimmou , avšak poté přišla studená sprcha v podobě  „výprasku“ od  Sonnebergu 2 ( Thomas Rebhan a spol.). Zatímco soupeř zahrál opravdu excelentně, my jsme padli do hlubokého útlumu. Sonneberg 2 se tak radoval z vítězství, které podle jejich interních statistik bylo teprve druhé za dlouhých patnáct let vzájemných kontaktů. Naši borci si však vcelku překvapivě spravili chuť na dobře hrajícím Bambergu. V neděli nás pak čekal nejslabší tým turnaje ( Meng. Hämmern) a největší favorit turnaje ( Sonneberg 1). Zatímco povinné vítězství nad  autsajdrem nepřekvapilo, v zápase se Sonnebergem 1 výkon našich hráčů vygradoval a přinesl možná nejhezčí zápas v turnaji. Především však přinesl překvapivé vítězství našim barvám a pomyslné místečko na bedně. Protože stejný kousek se povedl i Sonnebergu 2, bylo celkové pořadí v turnaji poněkud překvapivé.

Výsledky mužů :  

 Bučovice - Holfeld  1 :
 2
 Bučovice - Grimma                2 : 0
 Bučovice - Sonneberg  2 0 : 2
 Bučovice - Bamberg
 2 : 1
 Bučovice - Meng. Hämmern 2 : 0
 Bučovice -  Sonneberg  1 2 : 1

 Konečné pořadí mužů:   
1.  Sonneberg 2          
2.  Sonneberg  1         
3.  Bučovice              
4.  Holfeld
5.  Grimma
6.  Bamberg
7.  Meng.- Hämmern

Vydařená sportovní akce tak přinesla nejen slušný herní výsledek, ale i výbornou zábavu, která mnohdy doslova „cloumala“ celým autobusem !
      A na závěr ještě jména těch, kteří náš volejbalový oddíl,  Tělovýchovnou jednotu Sokol  a celé  město Bučovice  tak dobře v zahraničí reprezentovali:

Ženy:     Petrželová Draha,  Červinková Eva, Sedlářová Iva,  Lukačková Katka, Tomanová  Monika, Vránová Michala

Muži :   Procházka Miroslav, Sedlář Jindřich, Žižlavský Jindřich, Raba Josef, Doupovec Radim,  Nezdařil Petr