You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "A" Druhá posila - Michael Špelda

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Druhá posila - Michael Špelda

Email Tisk PDF

Představujeme Vám naší druhou posilu pro nadcházející sezonu 2022/23, kterou je libero z Volejbalu Brno, Michael Špelda!

Michael Špelda, výška: 190 cm, váha: 80 kg

Léto je v plném proudu, jak jsi strávil první polovinu prázdnin?

Přes týden jsem se řídil podle svého běžného každodenního programu. Chodil jsem do práce, do posilovny a občas s kamarády na fotbal. Víkendy jsem pak převážně strávil se svou rodinou a přítelkyní. V půlce července jsem byl také na jedné dovolené v Nizozemsku.

Patříš ke skupině hráčů kteří studují vysokou školu. Prozraď nám jakou a jaký jsi student?

V tomto roce jsem úspěšně ukončil bakalářské studium na fakultě sportovních studiích, kde mi byl udělen titul Bc. Momentálně jsem přijat na magisterské studium v oboru učitelství tělesné výchovy pro základní a střední školy, kde začnu studovat v září.

Jak se zrodilo Tvoje hostování do Bučovic a jak se těšíš na nové angažmá?

Minulý rok jsem se v kádru A-týmu Volejbalu Brno výkonnostně hodně trápil a kvůli tomu jsem chtěl s hraním definitivně skončit. Asi po týdnu se mi po ukončení sezóny ozval pan Čížek s nabídkou hrát v Bučovicích. Vysvětlil mi rozdíly v hraní ve Volejbalu Brno a Bučovicích. Zalíbily se mi jak podmínky, tak i mužstvo, a proto jsem nabídku přijal. Do týmu se velmi těším. Zahraji si s některými bývalými hráči a věřím, že to bude příjemná změna.

Přes své mládí sis zahrál i pár extraligových zápasů. Který byl Tvůj nejvydařenější ?

Mně osobně se nejvíce líbilo domácí utkání proti Fatře Zlín. Sice jsem nehrál úplně od začátku, ale v průběhu jsem byl nasazen. Utkání jsem nakonec i dohrál a zvítězili jsme 3:1.

Koho ze svých spoluhráčů znáš a je v týmu někdo s kým se budeš chtít rozcvičovat ve dvojičce?

Jelikož je Brno malé, tak znám asi všechny kluky z týmu. Buď jsem s nimi hrál, nebo jsem je potkal na různých antukových turnajích. Nad dvojici při rozcvičování jsem ještě nepřemýšlel.

Máš nějakou přezdívku a oblíbené číslo dresu?

Kluci většinou komolí moje příjmení. Špeldič nebo Špelas. Jednu přezdívku ale vyloženě nemám. Moje oblíbené číslo dresu je 12. Každopádně je už obsazené, proto si vezmu číslo 1.

Sezónu začneme pikantním sokolským derby doma proti Dobřichovicím. Jak vidíš šance našeho týmu v tomto zápase a také v soutěží 1. Ligy?

Proti Dobřichovicích jsem už hrál a vím, že je to často vyhrocené utkání. Věřím tomu, že se s klukama během srpna sehrajeme a natrénujeme co je třeba. Každý tým chce zahájit sezónu vítězstvím, a proto se teď musíme připravit na první utkání.