You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "A" Muži vezou 6 bodů z Čech

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Muži vezou 6 bodů z Čech

Email Tisk PDF

Pátek 13.12. 2019

VK EGE České Budějovice : TJ SOKOL BUČOVICE 1:3 (27,-18,-14,-15)

V pátek 13. vyrazili bučovičtí volejbalisté na palubovku jihočeské zálohy (extraligového mistra JIHOSTROJ ČB).

Utkání jsme začali dobře a po celou dobu vedli 12:8, 16:13. V koncovce jsme promarnili setbol kdy jsme 2x nevyužili příležitost ukončit sadu a prohrávali 1:0 .

Od druhé sady jsme se zlepšili na servisu a také náš útok začal mít parametry a tak jsme zvítězili poměrně jednoznačně.

Třetí a čtvrtý set jsme zápas kontrolovali a mladým jihočechům nedali šanci, a tak jsme prošetřili síly na sobotní sokolské derby do Dobřichovic.

 

Sestava: Neubauer, Hrtus, Sankot, Přikryl, Perry, Červinka Libero Tezzele Střídali : Mlčůch, Katona, Duda

 

 

 

Sobota 14.12.2019

Tj Sokol Dobřichovice : TJ SOKOL BUČOVICE 1:3  (-21,-14,21,-21)

 

V posledním utkání letošního kalendářního roku jsme se představili na palubovce sokolského rivala z Dobřichovic .

Domácí potřebují každý bod v boji o 8 a my jsme chtěli zakončit rok na vítězné vlně.

Hned úvod ukázal že budeme mít ještě jednu zvýšenou motivaci neboť za Dobřichovice nastoupil náš bývalý univerzál Vašut v základní sestavě. Domácí šli do trháku po šnůře servisů Vokála (6:2) . V polovině setu však již bylo srovnáno na 16:16 a postupně jsme začali být lepší v útoku kde se prosazoval výborně hrající kapitán Vlado Katona na univerzálu.  Domácí se nemohli dlouhodobě opřít o nikoho v útoku a tak jsme celkem v pohodě odskočili a kontrolovali koncovku 1 setu.

Druhý set  byla naše dominance ještě výraznější. Skvěle jsme přihrávali, útočili jak chtěli a domácí donutili ke změnám v sestavě a vybrání 2 time outů za stavu 13:4 . To už nebyl na palubovce ani Vašut ani smečař Kučka. Po hřebíku Pepy Mlčucha středem jen diváci v hale uznale zatleskali. Vedení 2:0 na sety dokumentovalo naši pohodu v zápase a kvalitní výkon.

 

Třetí set domácí poslali do základu na smeč Podušku s Vokálem . Ti zvedli prapor dobřichovických na příjmu a také v útoku . Hra se vyrovnala a začal boj o každý míč. Nám se podařilo odskočit na 18:16 a po sporném míči na lajnu po našem bloku který rozhodčí přiznal domácím jsme si vybrali slabší chvilku na servisu (zkažená plachta) a 2 esa v koncovce. Domácí snížili na 1:2 na sety a začali cítit šanci.

Čtvrtý set přinesl nejlepší volejbal na obou stranách. Kvalitní výměny v  obraně a také individuální výkony některých hráčů v útoku ukázaly že se hrálo již utkání které je vidět v play off. Náš prapor držel v útoku kromě Katony také výborně hrající Tomáš Hrtus . Za stavu 18:21 nám domácí pomohli 2 zkaženými servisy v řadě (Vašut,Vokál) a nám se podařilo proměnit hned první mečbol nekompromisním jednoblokem středem Pepy Mlčucha a propukla tak radost všech našich hráčů ze zisku 3 bodů a 4 vítězství v řadě.

 

Získali jsme tak 44 bodů v tabulce a z druhého místa dýcháme na záda favoritu z Benátek nad Jizerou.

 

Sestava : Neubauer, Hrtus, Červinka, Mlčůch, Přikryl, Katona, libero Tezzele Střídal : Masař