You are here: Home ČLÁNKY ŽÁCI a KADETI A jak jsou na tom naši nejmenší ?

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

A jak jsou na tom naši nejmenší ?

Email Tisk PDF
Zpráva k činnosti volejbalového družstva přípravky chlapců Sokola Bučovice
k výroční schůzi oddílu 11.1.2009

    Počátek činnosti současného družstva přípravky chlapců Sokola Bučovice odstartoval na podzim roku 2007, kdy se nám povedlo zejména díky Mirkovi Procházkovi realizovat relativně úspěšný nábor žáčků. Pod vedením Michala Reichmana a Radima Doupovce se dařilo vcelku pravidelně pořádat vždy dvakrát týdně tréninky, v zimním období v tělocvičně Obchodní akademie v Bučovicích, od jara do podzimu pak na antukových kurtech v Zámecké ulici. Nejdříve se počet zúčastněných chlapců zvyšoval každým tréninkem, kdy se jich scházelo vždy kolem deseti, výjimkou však nebyla ani dvanácti- či čtrnáctičlenná účast. Celkem jsme mezi námi přivítali dvacet chlapců; problémem, a to dlouhodobým, se však ukázala nepravidelnost účasti většiny z nich. V konkurenci ostatních sportovních oddílů, organizovaných v Bučovicích, zejména co se týče oddílů kopané a florbalu, ale i dalších, se  nepodařilo udržet slibnou počáteční úroveň účasti chlapců. Proto jsme se mnohdy scházeli i v počtu např. pěti či dokonce tří hráčů. K posílení motivace a k udržení stávajících hráčů jsme většinu z nich z jara loňského roku 2008 obdarovali tréninkovými dresy, zajištěnými ze strany vedení oddílu. Toto někteří chlapci přijali přijali s povděkem a nadšením, avšak byli i tací, kteří se od té doby na tréninku neukázali. Potěšilo nás, že se do tréninků, i když nepravidelně, zapojili i dva hráči z družstva, vedeném dříve Přemkem Kašparem.

    V rámci jednoapůlhodinových tréninkových jednotek umožňujeme vedle nácviku základních herních činností, jako je odbití prsty, bagrem či podání, chlapcům hrát i jimi oblíbenou kopanou či vybíjenou. Pravidelně v rozumné míře do tréninku začleňujeme i méně oblíbená nejrůznější pohybová cvičení.

    Současná situace v družstvu je taková, že tréninková účast je někde mezi pěti a osmi hráči. Rozhodně se však zatím nedá mluvit o zapojení družstva do jakékoliv soutěže. Vedle nízké kvality základních volejbalových dovedností, i když najdou se zde přibližně čtyři slibné výjimky, je hlavním problémem již zmíněná nejistá a nepravidelná účast většiny hráčů. Uvidíme, zda se situace zlepší ve chvíli, kdy i v letošním roce začneme trénovat dvakrát týdně, což se nám do konce roku 2008 kvůli kolizi trénikových jednotek přípravky chlapců s B-družstvem mužů nedařilo. Samozřejmě bychom mezi námi uvítali i další nové členy ve věkové kategorii přibližně 10 až 14 let, čímž tímto apelujeme na vás na všechny, pokud o nějakém takovém zájemci víte, tak nám ho můžete doporučit nebo nasměrovat přímo na naše tréninky, pořádané zatím každý čtvrtek od 17.00 hod na Obchodní akademii v Bučovicích.