You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "B" Turnaj mužů 23.2.2019

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Turnaj mužů 23.2.2019

Email Tisk PDF

alt

Svátek bučovského volejbalu, představovaný semifinálovými boji A-týmu před domácím publikem ve dnech 22.-23.2.2019, doplnil tradiční přípravný turnaj B-týmu. Tento turnaj, jakožto přímý nástupce známějšího prvomájového turnaje, se uskutečnil v sobotu 23.2.2019 na hale ZŠ 710. Letos se konal v komornějším prostředí, co se týče počtu zúčastněných družstev. Na poslední chvíli totiž odřeklo účast mužstvo Hrušovan nad Jevišovkou, a tak se do jednotlivých klání zapojily pouze tři týmy: Marefy, Hrušky a domácí Bučovice.

     Hrálo se systémem na tři hrané sety do 25 bodů a vyjma úvodního zápasu Bučovic proti Hruškám to byly bitvy velmi vyrovnané. Zahajovací zápas se sice moc domácím nevydařil, kdy vázl především příjem a hra v poli, a nebylo tak z čeho nahrávat a útočit. Hrušky tak celkem snadno vedly záhy 2:0. Ovšem ve třetím setu se Bučovice zlepšovaly míč od míče a k vidění byly pěkné výměny. Probuzení ovšem na výhru nestačilo a první výhru v turnaji si Hrušky připsaly v poměru 3:0.

   Slavnostní zahájení turnaje se z organizačních důvodů konalo až po tomto prvním zápase, kdy nechyběla zdravice a přání pěkných sportovních zážitků od starosty TJ Sokol Bučovice Mgr. Petra Hanáka všem týmům.

  Rozjeté Hrušky pokračovaly v kvalitních výkonech i ve svém druhém zápase proti Marefím, které ovšem vzdorovali mnohem houževnatěji a k vítězství v zápase neměli daleko. Oba týmy, doplněné o (staro)nové hráče, nedaly zadarmo ani jeden bod, a mnohdy ve vyrovnaných výměnách rozhodovala kapka štěstí navíc. Zřejmě nejpohlednější utkání dne vyhrály Hrušky v poměru 2:1 a zajistily si tak v předstihu první místo v turnaji.

   Ovšem ani Bučovice se nenechaly zahanbit a do posledního zápasu proti Marefím se i přes úvodní porážku dokázaly nabudit. Zlepšení našich borců oproti rannímu zápasu bylo znát. Výsledkem byl zisk setu ve vyrovnaném derby proti Marefím, které však nakonec zaslouženě zvítězily v poměru 2:1.

Pořadí na stupních vítězů tak bylo jasné:

  1. Hrušky
  2. Marefy
  3. Bučovice

Nezbývá než všem týmům poděkovat za pěkné sportovní zážitky, popřát jim hodně úspěchů v nadcházející jarní části souteže a těšit se na další ročníky tohoto turnaje. Velké poděkování náleží i organizačnímu týmu a samozřejmě také sponzorům.

Sestava Bučovic: Procházka L., Doupovec R., Duraja J., Kurfiřt T., Polák M., bratři Buriánkovi

Zapsal: Michal Reichman

alt