You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "A" Zaplněná hala aplaudovala i přes dvě prohry

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Zaplněná hala aplaudovala i přes dvě prohry

Email Tisk PDF

alt

22.2. 2019

Tj Sokol BUČOVICE : Volejbal Brno 2:3(-17,20,-12,14,-10)

Nabitá hala již hodinu před utkáním poukazovala na nevšednost tohoto utkání. Hosté přijeli v nejsilnější možné sestavě včetně zkušeného tria hráčů (Boula, Staněk, Hrazdíra).

Domácí natěšeni na utkání nastoupili v kompletní možné sestavě.

První bod sice po zkaženém útoku Pražáka získali v bouřlivé atmosféře Sokoli, ovšem Brno se brzy osmělilo a šlo do vedení o 2-3 body. Bučovičtí postupně setřepávali respekt ze soupeře který, byl celý set lepší na servisu a také na útoku. Po zásluze tak Brno vedlo 0:1.

Druhá sada byla mnohem vyrovnanější. V domácí sestavě se začal prosazovat David Neubauer, ale bučovickým hlavně začal chodit servis. Ten rozhodl o srovnání sady na 1:1. Hosté poté začli točit sestavou. Na hřiště se dostal Tadeáš Handlíř, ten sérií plachtících podání rozhodl o třetí sadě pro Brno. Čtvrtý set domácí změnili sestavu. Na postu univerzála se objevil Vladimír Katona a na pozici smečaře jeho místo zaujal Radovan Dítě.

alt

Domácí opět servírovali na hranici rizika (Neubauer a Mlčůch) a brněnským se hra úplně rozpadla. Stav byl srovnán na 2:2 a o vítězi rozhodl 5 set. V něm jsme nesložili první útok a poté Licek přeřazený ze smečaře na univerzála úřadoval na servisu. Vedení 0:4 a 4:8 dávalo Brnu větší klid. Za stavu 8:11 zablokoval Katona na jedny ruce útok Licka, zvedl diváky ze sedaček,  a dal tak malou šanci domácím na zvrat. Tu utnul necitlivou červenou kartou sudí Trumpeš a v podstatě rozhodl o zbytku utkání.

 Brno v utkání extraligové úrovně před téměř 300 diváky zvítězilo 2:3 a ujalo se vedení 1:0 v sérii.

23.2.2019

Tj Sokol BUČOVICE : Volejbal Brno 1:3(-20,-18,-23,-20)

Druhý zápas byl od úvodního dějství také zajímavý. Domácí do poloviny setu vedli, ale na jejich klíčových hráčích byla znát únava z pátečního 5-ti setového utkání. Bylo to znát zejména na servisu, kde Brňané byli lepší (Hrazdíra, Licek) a také v útoku. Brněnská hra se opírala o rychlou náhru do kůlu, kde zejména Hrazdíra prokazoval svoji kvalitu. Po vedení 0:2 na sety se domácím podařilo sebrat zbytky sil a v koncovce třetí sady po esu a dobrém bloku snížit stav na 1:2. Čtvrtou sadu měli od úvodu pod kontrolou brněnští hráči kteří postupně navyšovali svůj náskok až na 10 bodů. Bučovičtí po sérii servisů Mlčucha a zejména Vašuta snížili na 20:23 ovšem to bylo z jejich strany vše. Brno esem proměnilo svůj první mečbol a ujalo se vedení v sérii 0:2.

Domácím opět aplaudovala zaplněná hala, která vytvořila vynikající  sportovní atmosféru po oba dny. Naši hráči se publiku odměnili výbornými výkony (v pátek za hranicí svých možností), ale na favorizované Brno to nestačilo.

Série pokračuje v pátek 1.3. V 19.30 hodin na půdě Brna.

Sestava : Neubauer, Katona, Přikryl, Mlčůch, Vašut, Fučík, Nezdařil, Dítě, Paták, Duda, Tezzele, Jelínek, Auer, Šimko

 

 

alt

Aktualizováno ( Středa, 27 Únor 2019 13:40 )