You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "A" Bučovičtí v prvním zápase neuspěli, zpět do hry je dostal tie break

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Bučovičtí v prvním zápase neuspěli, zpět do hry je dostal tie break

Email Tisk PDF
VK EURO SITEX Příbram b : TJ SOKOL BUČOVICE 3:1 (31,21,-20,23)
 
V zahajovacím zápase kvalifikačních bojů o 1 ligu zajížděli naši hráči na palubovku Příbrami. Ta začala se 3 hráči ze širšího kádru A (Suda, Hulpach, Mikulenka). Domácí vsadili vše na kvalitní skákaný servis. Naši borci především dobře útočili středem, kde se prosazoval Mlčůch. Mírné vedení si před koncovkou uchovali domácí. Jejich mládí však také přineslo pár nepřesností a náš první setbol. Bohužel ten ani 5 dalších (z toho 2 nahrané na ukončení sady) jsme nevyužili a tvrdě za to zaplatili.
Příbramští byli lepší celý druhý set, skvěle útočili z kůlu kde dominoval Suda a Hulpach a sadu uhráli bez větších potíží.
Ve 3. sadě jsme udělali změny, kdy Nezdák přišel na smeč pomoci s příjmem a na univerzál přešel Michal Přikryl. Byl to zejména jeho set kdy levá ruka byla téměř neomylná v útoku či na servisu a snížil na 2:1.
4. set byl vyrovnaný a v koncovce bohužel byl zablokován Radim Bulko za stavu 23:23 , následně nadražen univerzál Přikryl a domácí první mečbol proměnili. Získali tak cennou výhru 3:1 a 3 body a jsou téměř jistým postupujícím.
 
TJ SPARTAK Velké Meziříčí : TJ SOKOL BUČOVICE 2:3 (22,-21,21,-27,-15)
 
Ve druhém venkovním zápase jsme zajížděli do Velkého Meziříčí. Domácí zatím jednou vyhráli doma 3:1 s Příbramí a venku 3:1 prohráli. Chtěli tak udržet neporazitelnost domácí palubovky. Úvod střetnutí se vyznačoval tím, že oba týmy dobře podávaly, pokud bylo dobře přihráno nebyl problém s útokem na žádné straně. Za stavu 13:16 jsme se díky nepřesným zásahům hlavního sudího zbytečně nechali rozhodit a přišli o vedení. Domácí si koncovku pohlídali a dostali se do vedení 1:0.
Ve druhé sadě jsme lépe podávali a byli lepší v útoku a tím srovnali skóre na 1:1. V úvodu třetího dějství jsme vedli 4:8. Pak Meziříčí dostal do zápasu kapitán Kučera, který sérií 6 servisů otočil vývoj na 10:8. Domácí v euforii set dohráli a vedli 2:1.
4. set je bohužel servis opustil, zkazili několik po sobě jdoucích skákaných podání a vypadalo to, že se zápas schyluje do tie breaku. V něm nám nestačilo vedení 22:24 a bohužel už to při mečbolu domácích s námi vypadalo zle nedobře. Nakonec jsme ubránili blokem pipe Heřmánka a dovedli sadu do 5. setu.
Ten jsme zahájili lépe a po servisu Dudy vedli 3:1. Vyrovnaný vývoj byl i při změně stran kdy jsme vedli 8:7. Domácí srovnali, poté jsme odskočili na 12:8 a vypadalo to, že zápas dohrajeme bez nervů. Domácí však bojovností a dobrou obranou dokázali vyrovnat na 12:12. O výsledku rozhodla 1 nadrážka na bloku a proměnění našeho mečbolu univerzálem Přikrylem.
Zápas měl vysokou kvalitu, náboj, emoce a jsme prvním týmem, který uspěl na hostující palubovce byť za 2 body. Mužem utkání byl smečař Petr Nezdařil.
V sobotním zápase hrajeme poprvé doma a v tomto utkání které zřejmě rozhodne o 2 postupujícím budeme potřebovat pomoc široké domácí veřejnosti. Začínáme v 18 hodin s týmem Velkého Meziříčí, v neděli ve stejném čase s Příbramí.

Sestava: Přikryl, Bulko, Auer, Kromus, Šimko, Neubauer , Duda, Mlčůch, Kromus, Dítě, Nezdařil, Bence, Sedlák, Mečiar, trenér Čížek
Aktualizováno ( Úterý, 17 Duben 2018 08:37 )