You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "A" V poháru jsme neuspěli s ČZU

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

V poháru jsme neuspěli s ČZU

Email Tisk PDF
Ve druhém kole českého poháru jsme přivítali extraligový Tým z Prahy.Celek vedený zkušeným lodivodem Malánem letos posílil o reprezentačního nahrávače Matyáše Démara a smečaře Jana Kulihu. Oba se také představili v základní sestavě, která kromě nemocného blokaře Krajčoviče byla totožná jako v extraligovém utkání s celkem Benátek n. Jizerou.
Naše hráče hnala dopředu kromě zaplněné haly především skupinka bubeníků. Od začátku se hrál velmi kvalitní volejbal, hosté sázeli na skákaný servis (Démar a Kuboš bodovali), domácí však s favoritem drželi krok a v koncovce byli šťastnější a vedli 1:0. Druhý set byl obdobou sady první a u hostů došlo k první změně na bloku, kde Horáka vystřídal Pavelka. Domácí vedli 16:15 a v něm se dostali do mrtvého postavení, při servisu Démara otočili až na posedmé a ztratili šanci na lepší výsledek.
Třetí set se hrál výborný extraligový volejbal. Domácí začali více tlačit servisem favorita, v jejich útoku se prosazoval mladý univerzál Pavlovský a zdatně mu sekundoval blokař Mlčuch. Zlom nastal v koncovce, kdy domácí vedli 21:19 a měli nahranou bodovku, kterou poslal do autu Radim Bulko. Poté další chybou v útoku domácí nechali Prahu srovnat stav.
Za vyrovnaného stavu 23/23 udělal Kuliha chybu v útoku a bučovickým daroval setbol. Ten bohužel servisem do autu odmítl střídající Duda. Poté hosté ubránili útok a esem Démara set ukončili.
Bohužel tato špatně sehraná koncovka domácí poznamenala psychicky a ve čtvrtém setu jim již odešly síly jak fyzické tak zejména psychické. Hosté set vyhráli jednoznačně a potvrdili roli favorita a postoupili do dalšího kola, kde se utkají s VSC Zlín.
Domácí ještě dlouho mrzelo promarněné vedení v závěru třetí sady, která patrně rozhodla o postupujícím. Letos však jejich reprezentaci v poháru lze hodnotit velmi kladně a teď se již budou soustředit na 2. ligu.

Aktualizováno ( Čtvrtek, 19 Říjen 2017 16:51 )