You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "A" Bučovičtí v zápasech 1. ligové úrovně uhráli 4 body

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Bučovičtí v zápasech 1. ligové úrovně uhráli 4 body

Email Tisk PDF
TJ HOLUBICE - TJ SOKOL BUČOVICE
1:3 (-17,14,-24,-19)
3:2 (18,21,-21,-18,13)



V sobotním derby nastoupili domácí z pozice aktuálně druhého celku tabulky. Bučovičtí, kterých přijel nevídaný počet 15 hráčů tentokráte nebyli jasným favoritem jako v minulých letech a chtěli navázat na zlepšující výkon z minulého týdne. Již základní sestava ukázala, že rozhodovat budou 2 činnosti. Tou první byl servis a druhou blok, který se dařil bučovickým lépe v 1. setu, do kterého dobře vstoupili a brzo vedli 5:8, 9:13 a náskok si udržovali i díky nadstandardním 5 blokům. Naopak druhá sada lépe vyšla domácím, dobře podávali, na síti blokem dominoval Bláha a bučovičtí po sérii chyb museli sáhnout ke změnám v sestavě.
Na blok se místo Pavla Jelínka dostal Marek Šimko a na smeči Filipa Auera především kůli příjmu nahradil Petr Nezdařil. Třetí sada také nabídla nejlepší volejbal a solidní návštěva viděla dlouhé výměny na obou stranách, kde především u domácích byl vidět smečař Namešanský a u hostí univerzál Pepa Mlčúch. Koncovka rozhodla o tom, že větší pohodu do 4. sady si odnesli bučovičtí, kteří zápas dovedli do vítězného konce.

Odpolední zápas zahájili lépe domácí, kteří byli jistější na příjmu a efektivnější v útoku a brzo vedli 2:0 na sety. Obrat v zápase znamenal lepší servis bučovických a změna na bloku, kdy poprvé v sestavě po 2 letech se na tomtu postu objevil Filip Auer a pomohl ke srovnání stavu na 2:2 spolu s nahravačem Davidem Kromusem. Tie break byl zcela vyrovnaný a o jeho výsledku rozhodli 2 laciné chyby bučovických v poli (srážka při míči zdarma a za stavu 13:12 srážka při chycené smeči domácích). Ovšem nutno říct, že domácí si za svoji hru vítězství ve druhém zápase zasloužili.
Celkově lze říct, že obě utkání měla vysokou sportovní úroveň a byla ozdobou podzimní části soutěže.

Po týdenní pauze druhá liga pokračuje tentokráte kvůli gymnastice odloženým!!!!!!! zápasem v NEDĚLI!!!! 6.11. doma se Sokolem Šlapanice u Brna.
Aktualizováno ( Pondělí, 24 Říjen 2016 15:05 )