You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "A" Spirit 2016

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Spirit 2016

Email Tisk PDF
Letos po 13 si dali volejbalisté dostaveníčko v Bučovicích na Memoriálu ing. Vl. Spirita. Turnaj měl jedno z nejsilnějších obsazení za poslední roky a měl opět mezinárodní punc neboť ho obohatil loňský vítěz Vk Mirad Prešov a také TJ Spartak Myjava loni 5 tým extraligy na Slovensku.
Úvod turnaje obohatil proslov místopředsedy senátu Ing. Ivo Bárka a také předání drobných darů dceři paní Spiritové náměstkem hejtmana bc. Romanem Hanákem a starostou města Bučovice MUDr. Radovanem Válkem.
Družstva byla rozdělena do 2 skupin (červené a modré). Hned úvodní bitva svedla loni 2 tým české uniqa extraligy Volejbal Brno s domácím sokolem. Bučovičtí bojovali a vyhráli 1 set. Poté Brno naplno zabralo a stovnalo stav na 1:1. Úvod tie breaku rozhodl o vítězi. Šňura Brna 6:0 byla dostatečná a vytvořený náskok si zkušený extraligový tým pohlídal a vyhrál 15:10. Ve druhém zápase skupiny Ústí zvítězilo se slovenskou Myjavou. Právě Myjava byla druhým soupeřem domácích volejbalistů. Ve vyrovnaném utkání o vítězi rozhodl tie break, který lépe zvládl domácí sokol a udržel tak naději na možný postup. Brno si zajistilo postup ve skupině vítězstvím na Ústí 2:0 a stejným poměrem také zdolalo Myjavu.



V přímém souboji o 2 postupové místo zvítězilo favorizované Ústí na domácím týmem 2:0 na sety.
Ve druhé (modré) skupině začal tým VK Mirad Prešov překvapivou prohrou 1:2 na sety s Vk Ostrava. Nakonec však zvítězil v poměru 2:0 nad Zlínem i celkem Aero Odolena Voda a postoupil z prvního místa.
O druhé postupové místo se prala Ostrava s Aerem a v koncovce byla šťastnější a postoupila z druhého místa.
Semifinále lépe zvládla Ostrava po 3 setové bitvě s Brnem a byla prvním postupujícím a také Prešov zdolal ve třísetové bitvě Ústí. V zápase o třetí místo více sil zbylo brněnským hráčům.
Ve finále měla k vítězství blíže nakročena Ostrava, která měla v tie breaku první dva mečboly. Ty neproměnila a následně svůj druhý využil Prešov a v tie breaku tak vyhrál 18:16 a obhájil vítězství z minulého roku.
Nejlepším smečařem celého turnaje byl vyhlášen prešovský Marcel Lux. Nejlepším blokařem brněnský Jan Pražák a nejlepším diagonálním hráčem ostravský Matěj Šmídl.
Celý turnaj byl odehrán za ideálního počasí a doprovázen autogramiádou fotbalistů Zbrojovky Brno, dětským skákacím hradem a bohatým občerstvením.

Zbyněk Čížek
Ředitel turnaje