You are here: Home ČLÁNKY ŽÁCI a KADETI 3. kolo KP žáků

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

3. kolo KP žáků

Email Tisk PDF

V sobotu si žáci Sokola Bučovice přivstali a v 6:45 h odjeli napravit si reputaci do C skupiny, která se hrála ve Znojmě. Cíl byl jasný: vyhrát a znovu se kvalifikovat do B skupiny. Již v prvním zápase se rozhodovalo o vítězi skupiny. Naši kluci nastoupili proti týmu Znojma B. V prvním setu vyhráli v pěkném tempu 25:16. Ve druhém setu přitvrdil soupeř na servisu a naopak naši žáci svůj servis 4x zkazili, přidal se nepřesný příjem a několik vlastních chyb ve střední části setu a rozpoutal se boj závěr setu, kdy soupeř byl šťastnější a vyhrál 26:24. Naštěstí kluci nesklopili hlavu a rozhodli se, že zápas chtějí vybojovat a soupeře jednoznačně přehráli v tie-breaku 15:7 po zcela soustředěném výkonu. Servis podržel Lukáš a ostatní hráči mu pomohli výkonem na síti (pochvala blokařům Štěpánovi a Honzovi) a v poli a soupeře vůbec k ničemu nepustili.

Ve druhém zápase žáci nastoupili proti týmu ze Šlapanic. Naši měli výškovou převahu, ale soupeř v prvním setu bojoval v poli a žádný bod nedal zadarmo. Kluci drželi servis, přidali pohyb po hřišti a hráli volejbal, na který se dalo dívat, fandili si na hřišti a byla na nich vidět chuť po vítězství. Vyhráli 2:0 po setech 25:18, 25:9, kdy jejich výkon umožnil nastoupit do utkání hráčům fandícím na lavičce. Bodovou šňůrou na podání přispěli k vítězství Vilda a Aleš.

Třetí zápas se nesl v podobném duchu, takže trenérka mohla míchat se sestavou a vítězství 2:0  (25:15, 25:8) nad Břeclaví bylo sladkou tečkou dnešního dne. Servis podržel Ondra a Matyáš a střídající hráči výborně zapadli do rozehraného setu.

Pochvala patří celému týmu, který tvořili: Štěpán Bílek (blok), Bert Budík (náhra), Vilda Gottwald (náhra, smeč), Aleš Handrla (smeč), Ondra Janega (náhra), Lukáš Kubíček (smeč), Vojta Pajtl (smeč, blok), Kuba Tichý (smeč), Honza Zbožínek (náhra), Honza Zbytek (blok), Matyáš Žert (smeč)

Další kolo se odehraje 19. 12. a doufejme, že v naší hale. Za soupeře kluci budou mít: Volejbal Vyškov, TJ Lokomotiva Brno a Drásov A.

Aktualizováno ( Sobota, 28 Listopad 2015 18:01 )