You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "A" Bučovičtí vezou na úvod 5 bodů z Hlučína

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Bučovičtí vezou na úvod 5 bodů z Hlučína

Email Tisk PDF
TJ Hlučín : TJ SOKOL BUČOVICE
2:3 (20,16,-14,-21,-10)
1:3 (-15,26,-24,-18)


Ve svém prvním utkání sezony se naši muži představili na půdě Hlučína v roli favorita. Domácím se před sezonou vrátil ze slovenského angažmá smečař Tomáš Kuchař, který byl nejlepším hráčem prvních dvou setů. Bučovičtí nastoupili bez nemocných hráčů univerzála Martina Vyhnáčka a smečaře Jindřicha Hovorky a vstup do utkání měli velmi vlažný. Hlučín hrál dobře takticky na servisu a v obraně na síti vynikal 45-letý hrající trenér Miroslav Kvapil. Brzo vedli 2/0 na sety a rodilo se velké překvapení.
Bučovičtí našli optimální sestavu až ve třetím dějství, kdy se na post univerzála přesunul Radim Bulko a na bloku vystřídal hodně chybujícího Sedalíka Jakub Doležel. Hra našich borců se výrazně zkvalitnila jak v útoku tak v obraně a bylo srovnáno na 2:2 na sety. Tie break lépe začali bučovičtí a vedli 0:3, 3:6,4:8, malé za kolísání proběhlo za stavu 6:9, kdy dostal červenou kartu dobře hrající na liberu Jiří Bence. Po time outu trenér hostí uklidnil svoji sestavu a ta dohrála zápas do vítězného konce a připsala si první 2 body v sezoně.
Odpolední zápas se začal pod hostující taktovkou. Vedení 0:1 na sety a 9:15 ukolébalo bučovickou sestavu, která polevila v koncentraci a nepochopitelně darovala druhou sadu domácím. Ti ožili a vedli 24:22 ve třetím dějství. Se štěstím bučovičtí 3. set otočili v poměru 24:26 a čtvrtou sadu pohodlně dohráli. Zisk 3 bodů byl potěšitelný ovšem ne tak úplně hra, která občas byla nepřesná s množstvím chyb.
V prvním utkání na domácí palubovce se představí bučovičtí hráči v sobotu 10.10. S celkem usilujícím o postup ŠSK Beskydy. Půjde tak o velmi kvalitního soupeře, který neváhal a do Hlučína si přijel natáčet naše utkání na kameru.
Sestava: Auer, Bence, Bulko,Dítě,Duda, Doležel, Hanzlík, Hanák, Nezdařil, Sedalík, Zajíček
Trenér: Čížek
Aktualizováno ( Pondělí, 05 Říjen 2015 08:05 )