You are here: Home ČLÁNKY ŽÁCI a KADETI Kvalifikační turnaj krajského přeboru žáků

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Kvalifikační turnaj krajského přeboru žáků

Email Tisk PDF
V sobotu 26. 9. družstvo žáků z Bučovic absolvovalo v Letovicích první kvalifikační turnaj krajského přeboru žáků. Družstvo bylo nalosováno do skupiny C, kde mělo za soupeře žáky z Drásova A, Letovic a Šlapanic. V prvním zápase se naši kluci utkali s týmem z Drásova. Kluci začali výborně podáním, hrou na síti, brzy se ujali vedení, ale v polovině setu jejich koncentrace polevila, přišly tři zkažené podání za sebou a koncovku těsně prohráli 24:26. Nešťastný vývoj prvního setu ovlivnil celé utkání. Druhý set naše družstvo nebylo schopno zmobilizovat své síly, nekladlo odpor a hladce prohrálo 12:25. Dalším soupeřem našich kluků byl tým ze Šlapanic, který naši žáci hladce porazili 25:11, 25:14. Situace na kurtu dovolila nasadit do hry kompletní lavičku. Poslední zápas ve skupině byl přímým soubojem o druhé místo v tabulce. Kluci nastoupili proti týmu z Letovic. První set rozhodly nevynucené chyby na naší straně, které pramenily opět z nekoncentrovanosti a nevyhranosti, set skončil 18:25. Druhý set přinesl nejhezčí volejbal za celý den, bojovalo se o každý míč, bohužel štěstí v koncovce nám opět nepřálo a přišla těsná prohra 23:25 a tím pádem celková prohra 0:2 na sety a náš tým obsadil třetí místo v tabulce.
Po malé pauze nastoupili kluci k poslednímu kvalifikačnímu utkání o nasazení do dalšího kola a to proti týmu Drásova B. Konečně nám štěstí přálo a tým zvítězil v prvním setu 26:24, což mělo za následek téměř exhibici ve druhém setu, který skončil poměrem 25:10 pro nás.
Za družstvo Bučovic hráli: 1. nahrávač Ondra Janega, na postu 2. nahrávače se střídali: Vilda Gottwald, Kuba Tichý, Honza Zbožínek,
na smeči: Lukáš Kubíček, Matyáš Žert, které střídali: Aleš Handrla, Michal Poláček, na bloku celý den skákali: Honza Zbytek a Štěpán Bílek. Omluveni byli: Bert Budík, Vojta Pajtl. Další kolo se hraje 10. 10. - jejich soupeři budou: Drásov B, Lokomotiva Břeclav, Znojmo B. Cílem bude vyhrát tuto skupinu.
Celkový dojem ze vstupu do krajského přeboru není špatný, kluci si uvědomili, že můžou se soupeři držet krok, ale musí zapracovat na pohybu na hřišti a na udržení pozornosti celý set. Pokud toto zvládnou, mohou se pohybovat v klidném středu tabulky.
Aktualizováno ( Pondělí, 05 Říjen 2015 07:50 )