You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "A" Slovenská dominance na turnaji Spirita pokračuje

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Slovenská dominance na turnaji Spirita pokračuje

Email Tisk PDF
V sobotu za nádherného volejbalového počasí proběhl již 12. Ročník Memoriálu ing. Vladimíra Spirita. Po úvodním zahájení a předání drobných darů paní Spiritové proběhla dodatečná dekorace oceněných k 90-letému výročí volejbalu paní Heleně Hezinové (Švelanové) a Petru Šafářovi (za práci jeho otce). Pak již začaly samotné boje ve skupinách.
Tu červenou na kurtu č. 1 ovládl největší favorit , loňský mistr slovenské extraligy VK MIRAD Prešov. Ten v úvodu přehrál domácí Bučovice v poměru 2:0 a po druhé výhře v poměru 2:0 s Ostravou rozhodl o svém postupu ze skupiny. Ostrava před zraky reprezentačního trenéra Zdeňka Šmejkala vyhrála v koncovkách s týmem ČZU PRAHA. Bučovice tak do hry o postup mohly dostat pouze již 2 výhry. Prvním soupeřem byl domácím celek vedený temperamentním brazilským trenérem Rafaelem Petrym. Vyrovnaný souboj rozhodoval až třetí set. V něm od úvodu byli lepší domácí, kteří po vítězství 15:8 v tie breaku udrželi své postupové naděje.
Prešov zvítězil ve svém posledním utkání ve skupině 16:14 v tie breaku s ČZU a byl vítězem skupiny. Druhý postupující vzešel z duelu domácích s Ostravou. Ta přijela již s nahravačem Zapletalem a blokařem Kotasem, kteří v létě přišli do týmu. Úvod nastínil, že půjde o výborné utkání. Ostrava agresivně podávala a v útoku dominoval vysoký univerzál Šmídl. Bučovičtí se snažili držet se soupeřem krok, ale ten vyhrál první sadu zaslouženě. Ve druhé sadě se karta začala obracet. Domácí lépe podávali a jejich útoky kromě univerzála Martina Vyhnáčka také zakončoval dobře hrající Radim Bulko. Vyrovnanou koncovku vybojovali domácí hráči, kteří lépe vstoupili i do tie breaku. V něm odskočili na 8:4 i přes nespokojenost ostravských s výrokem rozhodčího a náskok již udrželi do konce. Zápas ukončil smečí domácí nejlepší hráč Martin Vyhnáček.
Z modré skupiny postoupil z prvního místa Zlín a s ním loni třetí tým slovenské extraligy VK PRIEVIDZA. Tu zpět do hry o postup dostala výhra Brna s Ústím v posledním zápase. První semifinále skončilo hladkou výhrou Prešova nad Prievidzí 2:0. Domácí pak Zlínu dokázali konkurovat pouze v první sadě, kdy prohráli koncovku. Druhý set již odevzdali a tak o finalistech bylo jasno. Zlín vstoupil do zápasu lépe a vyhrál první set. I druhou sadu byl lepším týmem ovšem nepodařilo se mu utkání dovést do vítězného konce. Tie break už byl jasnou záležitostí slovenského týmu, který vyhrál možná i díky šířce kádru s níž na turnaji nastoupil. Prešov tak své první vystoupení na turnaji proměnil hned v celkové vítězství.
V zápase o třetí místo hráli domácí proti Prievidzi, kterou vede trenér Jaro Vlk, který kdysi v Brně trénoval naše současné hráče (Auer, Hovorka, Sedalík, Vyhnáček). I proto možná byla motivace na domácí straně o něco vyšší než na straně slovenských. Bučovičtí sice prohráli první sadu ovšem ve druhé zlepšili jak útok tak hlavně obranu na síti a srovnali na 1:1. Tie break od začátku domácí měli pod kontrolou a zaslouženě v něm zvítězili v poměru 15:10 a poprvé ve 12-leté historii trvání turnaje vystoupali na bednu a skončili třetí!!!!!
Dopolední program svojí autogramiádou a volejbalovým vstupem obohatil fotbalový útočník a bavič Petr Švancara!!!
Tímto turnajem A družstvo mužů zakončilo letní část přípravy a přesune se od září do haly.
Aktualizováno ( Úterý, 25 Srpen 2015 14:30 )