You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "A" Bučovičtí vezou 6 bodů a jejich náskok je již dvojciferný

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Bučovičtí vezou 6 bodů a jejich náskok je již dvojciferný

Email Tisk PDF
TJ TATRAN LITOVEL - TJ SOKOL BUČOVICE
0:3 (-23,-20,-23)
1:3 (-13,22,-21,-17)


Své poslední utkáním na venkovní palubovce v tomto roce sehráli naši volejbalisté na palubovce Litovle. Již úvod ukázal že nepůjde o jednoduché utkání. Po příjezdu na 9 hodinu nás z domácích nikdo nečekal, bohužel však až na jedno překvapení. Tím bylo utkání kadetek Litovle a Uničova. Po debatách jestli se bude hrát na centr kurtu či na šířku hřiště arbitr Jiří Dvořák rozhodl že na šířku a obě naše utkání za sebou. Ztížená orientace a místo na skákaný servis vadil spíše domácím, kteří nastoupili s mladou sestavou. Nám se na postu libera poprvé po měsíci pauzy objevil Jindra Hovorka. Jinak sestava posledních kol byla neměnná. O výsledku vyrovnaného utkání rozhodl větší počet chyb domácích v koncovkách prvního a třetího setu. Hrál se pouze průměrný volejbal s řadou nepřesností na obou stranách. Odpolední utkání začalo ve 14 hodin. Litovel postavila zkušenou sestavu v čele s nahravačem Pavlem Holčíkem. Té se však nedařilo na přijmu a Holčík nemohl předvést své umění. Za 13 minut jsme hladce vedli 0:1 na sety. Od druhého dějství však domácí zpřesnili příjem, lépe měli nahráno a útočně se dařilo Černému na postu univerzála. Za celý set nám nefungovala obrana na síti a v poli a tak bylo zaslouženě srovnáno na 1:1. Třetí set se do hry dostal Jakub Sedalík a spolu s Jakubem Doležalem se starali a pravidelný bodový příspěvek jak v útoku tak na bloku. Ke hře obou našich blokařů se přidal Ivo Dubš netradičně hrající na postu univerzála a to rozhodlo o našem vedení 1:2 na sety.
Když 4 set zahájil Petr Nezdařil hned 3 esy bylo jasné že domácí už jen chtějí zápas dohrát. Vývoj setu byl zcela v naší režii a tak nebyla nouze o 2 úsměvné situace. Tou první bylo za stavu 4:12 při útoku metr do autu nepochopitelné dodatečné přiznání se pod empirem tečí na bloku Kuby Doležala a tou druhou situace kdy hlavní arbitr Jiří Dvořák řídil tři výměny s telefonem u ucha a požádal nás před zahájením čtvrté o vzítí si time outu kvůli dořešení jeho rozhovoru. Vzhledem k tomu že stav byl 11:19 nám to nevadilo a s úsměvem jsme již dohráli celý set.
Po zisku 6 bodů a velmi zajímavých výsledcích (domácí prohra Beskyd 2:3 s poslední Ostravou, jasné prohry Tesly Brno v Polance 3:1,3;0) se naše vedeni rozrostlo na 11 bodů.
Poslední utkání tohoto roku sehrajeme na domácí palubovce v sobotu 13.12. S týmem Polanky n. Odrou v 10 a 13 hodin.
Aktualizováno ( Neděle, 07 Prosinec 2014 10:50 )