You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "A" Bučovičtí spláchli svého soupeře a vévodí 2. lize

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Bučovičtí spláchli svého soupeře a vévodí 2. lize

Email Tisk PDF
TJ SOKOL BUČOVICE - TJ TESLA BRNO
3:0 (16,18,8)
3:0 (17,18,27)


Své další utkání po týdenní pauze sehráli bučovičtí volejbalisté mimořádně na domácí palubovce (výměna pořadatelství) s nováčkem soutěže týmem Tesla Brno. Tito bývalí hráči volejbalu Brno po rozpadu prvoligového týmu hostují právě v Tesle a pod vedením Marka Knoflíčka jsou příjemným překvapením soutěže. Hrál totiž tabulkově první tým s druhým. Domácí již 4. kolo za sebou nastupovali v okleštěné sestavě zraněných či nemocných (Hovorka, Vyhnáček, Zajíček a k nim se přidali Jelínek a Dítě). 8 statečných čelilo kompletní 12 hostujícího týmu.
Od prvních míčů byl patrný rozdíl mezi oběma týmy a to jak v kvalitě příjmu tak v následné hře nahrávačů!! Zatímco domácí bez potíží přijímali plachtu a univerzál Chmelař se nedokázal trefit do skákaného servisu. Hosté se trápili na prvním míči a následné náhře. Jejich útoky často končili na připraveném dvojbloku bučovických hráčů. I přes časté změny v sestavě Tesla nedokázala čelit soustavnému tlaku bučovických hráčů, kde vynikal především skvěle hrající Ivo Dubš. Třetí set prvního utkání byl doslova exhibicí domácích, kteří rozdílem třídy potvrdili svůj bezchybný kolektivní výkon!!!!!



Odpolední utkání se neslo v podobném duchu. První dva sety byly vyrovnané vždy do jejich první poloviny. Pak domácí donutili Teslu k chybám a pohodlně set dohráli. Pouze třetí set bučovičtí dotahovali svoji 3 bodovou ztrátu až do vyrovnané koncovky. V ní hosté měli 2 x setbol a zkazili servis. Poté bučovický Petr Nezdařil esem zajistil mečbol domácích, který po nadraženém útoku hostí proměnil univerzál Jakub Doležal.
Po jednoznačném vítězství domácích a překvapivé ztrátě Beskyd v Drásově se jejich ztráta prohloubila na 9 bodů.
V dalším kole hrají bučovičtí na palubovce Litovle.
Aktualizováno ( Pondělí, 01 Prosinec 2014 23:06 )