You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "B" Muži Bučovice B : Pozořice

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Muži Bučovice B : Pozořice

Email Tisk PDF
3:2 (17,20,-7,-21,13)
2:3 (-17,15,18,-18,-14)


Tentokrát jsme na domácích kurtech přivítali Pozořice. Jejich předešlé výsledky dávaly tušit, že borci mají rádi tie-breaky, a že si teda dneska zahrajeme dosyta. A taky že jo.
Žádný horko sice nebylo, ale nefoukalo, hřiště bylo taky OK, tak jsme mohli začít. První dva sety jsme hráli dost dobře, celkem jsme skládali, něco jsme zablokovali, a když nám soupeř pomohl několika chybami, vedli jsme 2:0, ani jsme nevěděli jak. Třetí set se v tomto zápase vůbec nehrál. Ve čtvrtém jsme pak sice vedli 3:0, ale soupeř bod za bodem stahoval a od půlky jsme ho dotahovali my. V koncovce jsme už nedokázali manko smazat. V těchto fázích jsme byli zbrklí a lehce impotentní v útoku. Takže na světě byl dle očekávání tiebreak. Soupeř v něm začal lépe, ale my jsme před výměnou stran nejenže srovnali, ale s notným přispěním rozhodčího i vedli. Ten totiž Pozořákům neuznal eso, který smázlo půl koncové čáry. Ve druhém zápase jim to sudí vrátil, když jim naopak jako dobrý míč uznal aut, ale s tím jsme problém neměli. Každopádně po zbytek tiebreaku se dřelo na obou stranách o každý míč, ale vesměs se oboustranně hned otáčelo, takže vybudovaný náskok nám stačil na vítězství 3:2.

V přestávce mezi špíly jsme se zotavili u Nevrca, takže vstup do druhého zápasu byl volnější a první set jsme nezvládli. Další sety byly hodně o morálce, místy to vypadalo, že už se nám moc nechce. Vedení se přelívalo z jedné strany na druhou, stejně jako vítězství v jednotlivých setech. Za zmínku stojí snad pár výměn, které sice moc volejbalové nebyly, ale rozhodně bychom s nimi měli úspěch u Berousků v cirkuse. Takže na světě byl další tiebreak. Nikdo si v jeho průběhu nevybudoval zásadní náskok. Po desítce sice vedl o dva bodíky soupeř, ale se zbytky sil a s přispěním štěstí jsme měli první mečbol my za stavu 14:13. Víťa šel na servis a dostal za úkol dát eso. To se nepovedlo a soupeř tvrdým útokem srovnal. Pak jsme při útoku středem zalili jen do bloku a mečbol měl soupeř. Poslední míč jsme poslali do autu a bylo vymalováno. Nicméně dělba bodů byla dnes naprosto spravedlivá, žádný z týmu nebyl nijak zásadně lepší či horší. Ještě se patří poděkovat Draze za funkci zapisovatelky a všem dalším fanouškům za povzbuzování, a že jich dnes rozhodně nebylo málo.

Sestava: Libor náhra, Ivan libero, Víťa + Dóbl střed, Micin a Radek bomba a Michal K. + Kuba účko.

Aktualizováno ( Úterý, 07 Říjen 2014 14:28 )