You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "B" Muži Bučovice B – Drásov B

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Muži Bučovice B – Drásov B

Email Tisk PDF
2:3 (21, -17, -20, 22, -4)
0:3 (-18, -12, -9)


Po čtrnáctidenní přestávce, zapříčiněné naším výletem-nevýletem do Německa, jsme v dalším kole přivítali borce z Drásova. Počasí, teda spíš hřiště, bylo na plavky, tak jsme se přesunuli do haly. I když máme s Drásovem za poslední roky těžce zápornou bilanci, daří se nám s nimi občas hrát něco, co připomíná volejbal. Dneska to bylo tak 50 na 50 (spíš 40 na 60).



Úvodní sestava byla: Libor náhra, Víťa s Tomem K. střed, Micin s Radkem bomba, Michal K. účko a Ivan libero, Draha s Honzou u zápisu (díky), Tomáš P. zatím seděl. První zápas jsme začali jako z říše snů. Perfektní obrana na síti a v poli, vedeme 5:0, soupeř bere první time, druhý pak bral někde za stavu kolem 10:2. Pak sice náskok pomalu stahoval, ale set jsme si pohlídali. Na začátku druhého setu se bojuje na obou stranách o každý míč. Vzápětí ale Micin špatně došlápl, udělal si menší výron a tím pro dnešek (to se uvidí, jestli jenom pro dnešek) skončil. Nahradil ho Tom P. Než jsme se zorientovali, tak do konce setu soupeř převzal otěže a my jsme se nemohli dostat do hry. Ve stejném duchu proběhl i třetí set. Největší slabinou těchto okamžiku byly naše nevynucené chyby v poli a v útoku. Trápili jsme se i v první půlce čtvrtého setu, a vypadalo to, že soupeř vezme všechny body. Pak jsme ale zabrali, nechybovali jsme, soupeř nám naopak občas pomohl chybou, k tomu jsme měli i trochu štěstí v útoku, to když jsme sice nijak extra nesolili, ale vždycky to tam nějak spadlo. Úspěšná koncovka, stav 2:2 na sety a máme nečekaný bod. Řeklo by se, nemáme co ztratit, tie-break bude náš, ale ne ne. Nejsme schopni založit pořádný útok, a když už, tak ho pošleme do sítě nebo do autu. Tečeme 1:7, točíme za stavu 2:8. Do konce setu přidáme už jen dva body, a kdo ví, jestli nám je nedaroval svými chybami soupeř. I tak jsme za bod rádi.
Na Kaťáku při polívce přemýšlíme, jestli udělat do druhého špílu změnu, dát Ivana na náhru a Libora na bombu, ale nakonec to necháváme jako v prvním. Teď už víme, že jsme něco změnit měli, protože druhý zápas byla ostuda. Nedaří se vůbec nic a spousta našich chyb je jako z žákovské kategorie. Poslední světlé chvíle zažíváme od stavu 2:10 pro soupeře v prvním setu, kdy se nám se štěstím a s přispěním soupeře podaří dostat na kontakt na 12:13 a na 13:14. Vzápětí přichází naše neuvěřitelná šňůra šesti (!) zkažených podání po sobě, to poslední byl zároveň proměněný setbol soupeře. Další dva sety to pak už bylo horší a horší. Soupeř byl samozřejmě lepší na všech postech. Hráli pestře a obětavě, pochvalu zaslouží za udrženou motivaci až do konce zápasu. Ve finále sice až tolik bodů útokem nedali, ale to bylo taky tím, že jim stačilo servírovat a my jsme se udělali sami. Prohra 0:3 byla neodvratná, po takovém výkonu jsme byli o to vděčnější za dopolední bod.
Aktualizováno ( Neděle, 14 Září 2014 17:04 )