You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "A" Bučovičtí dokázali, že jsou nejlepší!!!!

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Bučovičtí dokázali, že jsou nejlepší!!!!

Email Tisk PDF
VS DRÁSOV:TJ SOKOL BUČOVICE
     0:3 (-14,-19,-25)
     0:3 (-8,-14,-16)

V posledním kole se utkali týmy na druhém a prvním místě , dále na třetím a čtvrtém a také se odehrál souboj na opačném pólu tabulky. Tam se bohužel po 2 prohrách ocitly Šlapanice. Holubice vydolovaly 4 body z Palkovic a souboj těch nejlepších přinesl zápas v Drásově. Zcela zaplněná hala viděla již v rozcvičce oba týmy, které měly k dispozici 12 hráčů na každé straně. Drásov poslal do hry překvapivě mladou sestavu se zkušeným Krskem na bloku, Pospíšilem na účku a Lípou na smeči. Zbytek doplnili mladí junioři z jejich líhně.
Bučovičtí poslali na hřiště kombinaci zkušených hráčů Ivo Dubše, Martina Hrocha a Marka Sekaniny doplněných o Peťu Nezdařila, Jakuba Sedalíka a Martina Vyhnáčka.
Domácí se od úvodu hledali na příjmu a především na jejich liberu bylo patrné, že tento zápas bude pro něj těžkou zkouškou. Bučovičtí dobře přihrávali a jejich útočné kombinace s přehledem režíroval nahrávač Tomáš Jambor. Po 15 minutách nebylo co řešit. Ve druhém setu již domácí trenér do hry nepouštěl libero a nechával ve hře oba blokaře. Hra byla vyrovnanější a stav 18:18 sliboval zajímavou koncovku. Za tohoto stavu se domácí zadrhli v postavení a otočili až za stavu 18:24. Po proměněném setbolu bučovičtí hladce vedli 0:2. Třetí set již domácí dohrávali se zkušenou sestavou a ta přinesla zlepšení v jejich hře. Za stavu 24/23 měli setbol. Za tohoto stavu hostující trenér vystřídal Hrocha na servisu za Hovorku a i přes udivení některých hráčů se tento tah ukázal jako šťastný. Bučovičti nejen že srovnali, ale i po přímém bodu Jindry na servisu měli mečbol. Ten odvrátil Brídl, ovšem ze strany domácích už na víc nebylo. Po proměněném mečbolu Petra Nezdařila bučovičtí zvítězili 3:0 a získali 3 body.
Druhé utkání hrané tradičně ve 14 hodin chtěli domácí začít určitě jinak než ho začli. Bučovičtí vedli 11:3 a trenér Mrkos měl vybrány oba time outy. Domácí sice točili sestavou ovšem na víc než zisk pouhých 8 bodů to nestačilo. Tento výsledek demonstroval rozpoložení na obou stranách. Domácí nebyli schopni přihrát, když už si nahráli tak jejich útok nacházel bloky bučovických hráčů nebo ruce libera Mikuly. Tento tah se hostujícímu trenéru také vyplatil. Marek Sekanina přihrával pouze servis a Michal uplatnil svoji silnou dovednost čapání v poli. Druhý set se nesl ve stejném duchu a bučovičtí si užívali svůj výkon na hřišti.
Třetí set se lehce zranil Jindra Hovorka a tak do hry zasáhl Petr Nezdařil. Ten se v pohodě přidal k výkonu svých spoluhráčů, kteří po nejlepším výkonu za poslední 3 roky dokázali zvítězit hladce 3:0 a jednoznačně dali najevo, kdo je nejlepší tým v této soutěži.
Družstvo dokázalo, že se umí připravit na rozhodující utkání sezony, a pokud jsou hráči zdraví tak nemají soupeře v této soutěži.
Překvapivě bez větších obtíží zvládl utkání arbirt Lukáš Konečný.
Dík patří 10 fanouškům z Bučovic, kteří svým povzbuzováním přispěli k velmi dobré sportovní atmosféře.
Po tomto výkonu si družstvo určitě velmi dobře zakončí pololetku v restauraci u Jelena na Kozí Horce.
Pololetní půlmistři jsou: Petr Hanzlík, Tomáš Jambor, Pavel Jelínek, Michal Mikula, Filip Auer, Tomáš Zajíček, Marek Sekanina, Martin Vyhnáček, Martin Hroch, Ivo Dubš, Jindra Hovorka, Jakub Sedalík, Peťa Nezdařil a zraněný Jindra Pavlík.
Trenérem týmu je Zbyněk Čížek
Aktualizováno ( Neděle, 15 Prosinec 2013 17:45 )