You are here: Home ČLÁNKY ODDÍL MÁJOVÝ TURNAJ MUŽŮ - 40. ročník tradičního volejbalového turnaje - 27. 4. 2013

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

MÁJOVÝ TURNAJ MUŽŮ - 40. ročník tradičního volejbalového turnaje - 27. 4. 2013

Email Tisk PDF

Májový turnaj mužů ve volejbale dovršil letos kulaté jubileum, když se poslední dubnovou sobotu odehrál jeho 40. ročník. Na antukových kurtech v Zámecké ulici se v takřka ideálním volejbalovém počasí sešly 4 týmy, které   spolu  svedly tuhý boj o vítězství v tomto jubilejním ročníku. Škoda jen, že několik pozvaných družstev,  které  závazně přislíbily svou účast, nakonec na poslední chvíli odřekly a z původních sedmi očekávaných týmů tak nakonec zbyl kvartet, tvořený dvěma domácími týmy a družstvy z Maref a Hrušek. FOTO

 

I tak však byl turnaj zajímavý a o překvapení nebyla nouze. Hned v úvodních zápasech vzaly za své očekávané prognózy, když domácí A-tým podlehl Hruškám, zatímco B-tým překvapivě zdolal Marefy – vítěze posledních tří ročníků !  Matné výkony Áčka pokračovaly i nadále a místy to vypadalo, že hráči hrají po dlouhé zimě na antuce poprvé. To naopak  nadšeně bojující mladíci z Béčka, dirigovaní zkušeným  L.Procházkou, v turnaji ani jednou nezaváhali a prošli turnajem bez porážky. Sice překvapivě, ale naprosto po zásluze tak získali turnajovou palmu vítězství.

Výsledky zápasů:

Bučovice A  - Hrušky          1 : 2     ( -20,19, -22)

Marefy        -  Bučovice B    1 : 2     ( -22,-31, 23 )

Bučovice A -  Bučovice B    1 : 2     ( -13,16, -23 )

Marefy        -  Hrušky           3 : 0     ( 14, 13, 21)

Bučovice B -  Hrušky           2 : 1     ( 16, 20, -15 )

Bučovice A -  Marefy           2 : 1     ( -23, 23, 20 )

Zřejmě nejdramatičtějším okamžikem turnaje byl 2.set v souboji Maref a bučovického Béčka. V nervydrásající koncovce Marefy neproměnily 5 setbolů (!!!), zatímco hoši z Béčka proměnili svou druhou šanci a rozhodli tak o osudu zápasu ve svůj prospěch.  Turnaj se hrál na tři hrané sety.

Konečné pořadí :

1.  TJ Sokol Bučovice B

2.  TJ Sokol Marefy

3.  TJ Sokol Bučovice A

4.  TJ Tatran Hrušky

Vítězství domácího týmu v letošním Májovém turnaji nás těší hned z několika důvodů. Především se jedná o vítězství v ročníku jubilejním a současně je to vítězství domácího týmu po dlouhých 6 letech ( naposledy v roce 2007).

Dále se tímto vítězstvím  bučovický tým stal historicky nejúspěšnějším účastníkem turnaje, když má na svém kontě 10 turnajových vítězství !

Jen pro zajímavost následuje Slavkov ( 9 vítězství) a Marefy ( 5 vítězství).

Sestava domácích :

A-tým :  Reichman Michal, Černý Radek, Kurfiřt Tomáš,  Doupovec Radim, Kusala Ivan, Sedlář Jindřich, Supuka Antonín.

B-tým :  Procházka Libor, Němec Michal, Dítě Radovan,  Sedlář Víťa, Pokorný Martin, Kříž Jiří, Sehnalík Radek.