You are here: Home ČLÁNKY ODDÍL ME kadetek s „bučovickou účastí“

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

ME kadetek s „bučovickou účastí“

Email Tisk PDF

V srbském městě Kladovo začíná v pátek 29.3.2013 úvodními zápasy mistrovství Evropy kadetek. V černohorském Baru, kde budou hrát také české reprezentantky, startuje evropský šampionát o den později. Tým hlavního trenéra Leoše Chaulupy, se bude pokoušet překročit stín nevydařených výsledků posledních šampionátů a postoupit mezi nejlepších šest týmů, což by našim reprezentantkám zajistilo účast na mistrovství světa, které se koná v létě v Thajsku.

Mezi největší favority na medaile patří týmy Srbska, Itálie, Turecka a Ruska.
České reprezentantky si účast na mistrovství Evropy vybojovaly v kvalifikačním turnaji v Brně, kde po vítězství nad Portugalskem, Litvou a Maďarskem a po porážce s Německem obsadily druhé, postupové místo. V Baru čekají naše reprezentantky sice soupeřky jiného kalibru, přesto se černohorská skupina zdá opticky slabší a šance na postup mezi osm nejlepších týmů (první čtyři celky postupují) jsou větší.
Svěřenkyně Leoše Chalupy nastoupí sobotu 30.3.2013 v úvodním utkání proti domácím reprezentantkám, v neděli proti vždy bojovným Slovinkám, v pondělí proti Řekyním, po dni volná čeká český národní tým klíčové utkání proti Polsku a v posledním utkání skupiny nastoupí proti silné Itálii.
Mistrovství Evropy kadetek se hraje od roku 1995. Dějištěm prvního evropského šampionátu se stalo Španělsko, ze zlata se tenkrát radovaly Italky, stříbrné medaile si odvezly Rusky, bronzové medaile získaly Slovenky. Nejúspěšnějším evropským týmem v této kategorii je Itálie, která dosud vybojovala na evropských šampionátech sedm medailí.

Proč jsem si dovolil zkrácenou transkripci tohoto článku ze stránek ČVF je jistě nabíledni. V reprezentačním výběru kadetek totiž figuruje i bučovická odchovankyně Eva Hudylivová, která na postu blokařky bude bojovat o svůj velký mezinárodní úspěch.

Evčo,  my všichni držíme palce tobě i celému týmu !