You are here: Home ČLÁNKY ODDÍL Dáša Hubíková v síni slávy

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Dáša Hubíková v síni slávy

Email Tisk PDF

Věřím, že ne-li všichni, tak jistě většina členů našeho oddílu zaregistrovala ten fakt, že naše členka, dlouholetá hráčka, trenérka a funkcionářka Dáša Hubíková byla sportovní komisí při Radě města Bučovice navržena a uvedena do pomyslné síně slávy bučovického sportu.
Volejbalové začátky Dáši Hubíkové ( rozené Hlaváčkové ) spadají do 60. let minulého století. Vzhledem ke své menší výšce, zato však s výbornými pohybovými předpoklady, byla prakticky předurčena pro post nahrávačky. S touto specializací tak prošla  žákovským i juniorským družstvem tehdejšího bučovického volejbalového oddílu. V té době, tedy v 70. letech 20. století, hrály tyto týmy oblastní soutěže, kde se střetávaly se soupeřkami z mnohem větších měst jako např.  Prostějov, Břeclav, Zlín, což byly již tehdy silné volejbalové bašty. Po příchodu Dáši Hubíkové do kategorie žen se velmi rychle stává oporou týmu a zažívá s ním v následujících letech tzv. „zlatou éru“ bučovického novodobého ženského volejbalu. Celkem 3x tehdy družstvo žen postoupilo do nejvyšší krajské soutěže a tím byl Krajský přebor 1. třídy.   Poprvé to bylo vcelku senzačně v roce 1976. Děvčata sice soutěž neudržela a následně se vrátila do Krajského přeboru 2. třídy, ale znovu postup zopakovala ještě v letech 1978 a 1982.  U všech těchto úspěchů nejen že Dáša byla, ale měla na nich velký podíl. Devízou tehdejší silné hráčské generace byl i ten fakt, že tým byl postaven na vlastních odchovankyních.
Bučovické družstvo žen od 70. let 20.století hraje nepřetržitě krajský přebor 2. třídy a v jeho sestavě dlouhá léta, ba desetiletí, figurovalo jméno Hubíková Dáša. Snad s vyjímkou období, kdy si plnila své mateřské povinnosti. Je totiž matkou tří dětí.  Dá se bez nadsázky říci, že za tu dlouhou aktivní kariéru  vyrostlo vedle Dáši Hubíkové několik generací hráček.
Ovšem ještě dnes je Dáša volejbalově aktivní a v B-týmu žen nastupuje v okresním přeboru žen.
Volejbalová aktivita Dáši však nekončila u lajn volejbalového hřiště, ale vcelku logicky se postupně přenášela z roviny aktivní hráčky do roviny trenérky mládeže a rovněž funkcionářky oddílu. Dáša řadu let pracovala ve výboru volejbalového oddílu a nepřehlédnutelná je i její trenérská práce. Naposledy vedla téměř 7 let mládežnické družstvo žákyň, resp. juniorek, s nimiž v sezoně 2009/2010 získala titul přeborníka okresu. Jako výraz uznání její práce s mládeží byla výborem oddílu navržena a oceněna jako trenérka roku 2010 na valné hromadě TJ Sokol Bučovice. A že její trenérská práce nese pro oddíl své ovoce, tak o tom svědčí ta skutečnost, že několik jejích odchovankyň již figuruje na soupisce A-týmu žen a jedna z nich  je dokonce v reprezentačním výběru kadetek ČR !
Za všechno, co Dáša Hubíková pro bučovický volejbal dosud udělala a bezpochyby ještě udělá, si  jistě zaslouží náš obdiv, uznání a ocenění.

Bučovice   17.2.2013