You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "C" Úspěšné tažení mužského Céčka podzimní částí soutěže OP II 2011/2012

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Úspěšné tažení mužského Céčka podzimní částí soutěže OP II 2011/2012

Email Tisk PDF

Druhým rokem reprezentuje náš oddíl v nejnižší okresní soutěži novodobé mužské Céčko. V sezoně 2010/2011 bylo družstvo tvořeno našimi mladými odchovanci – kadety, a trenérským duem Reichman + Doupovec. Ačkoliv výsledkově v konečné fázi družstvo skončilo na posledním místě bez jediné výhry (konkrétně čtyři prohrané tie-breaky, 2x porážka 1:3 a 2x porážka 0:3), pro všechny hráče znamenala účast v soutěži sbírání velmi cenných volejbalových zkušeností.

Vzhledem k tomu, že kadeti hned po ukončení soutěže projevili zájem zúčastnit se jí i v sezóně následující, tedy 2011/2012, neboť vlastní mládežnická soutěž na okrese pořádána není, bylo pod hlavičkou mužského Céčka přihlášeno znovu. Soupeři našeho týmu jsou stejně jako loni Orel Vyškov, Letonice, Drnovice B a Hrušky B. Bohužel ale během uplynulých měsíců přišlo naše družstvo hned o několik hráčů. Zaslouženou nabídku hrát juniorskou extraligu za Volejbal Brno neodmítl kapitán a opora našeho B i C týmu Radovan Dítě. Ze studijních důvodů skončil Petr Homola, ze zdravotních minimálně na několik měsíců nadějný Michal Stehlík. Dále nás mrzí rozhodnutí Michala Čulíka skončit s volejbalem, věřme, že to bude jen dočasně. Z mladých hráčů tak současný tým tvoří nahrávač Radek Sehnalík, smečaři Radek Sobotka a Jirka Kříž a středáci Martin Machala a Víťa Sedlář. Do hry se tak museli zapojit i oba trenéři a v jednom případě i Mira Roubal. Kromě toho je na soupisce družstva uvedený i Martin Pokorný.
První zápas podzimní části soutěže jsme odehráli 14.9.2012 na domácích kurtech proti Vyškovu. Na poslední chvíli z rodinných důvodů odřekl účast Martina Machala, a tak jsme nakonec nastoupili jen v pěti – Sehnalík, Kříž, Sedlář, Doupovec, Reichman. Chybějícího hráče jsme ale nahradili kolektivní bojovností. Potěšila nás snaha zejména mladých hráčů porvat se o každý míč. Zaslouženě jsme v utkání zvítězili 3:1. Poděkování patří také ochotnému rozhodčímu Přemku Kašparovi.
Hned v pondělí 17.9.2012 jsme odjeli odehrát místní derby na antukové kurty do Letonic, jednalo se o odložený zápas ze začátku sezóny. Tentokrát jsme byli v šesti i s Martinem Machalou. Utkání proti Letonicím patřila často mezi vyrovnaná a nahecovaná, nejinak tomu bylo i tentokrát. Letoničtí při hře spoléhali především na výkon nadějného Jardy Bláhy, ale jak se ukázalo v koncovce čtvrtého setu, nelze výkon družstva stavět na jednom hráči. Po výhře 3:1 jsme si z Letonic odvezli plný bodový zisk.
Nabytý volejbalový týden jsme zakončili 21.9.2012 v Drnovicích, ve stejné sestavě jako z Letonic. Tentokrát platilo, že soupeře jsme do hry pouštěli jen vlastními chybami, sám na nás soustavně nijak netlačil. Z vlastních chyb jsme se ale průběžně poučovali a hru jsme tak měli pod kontrolou. I ve třetím utkání jsme dokázali zvítězit, a do třetice to bylo v poměru 3:1.
Před posledním utkáním 5.10.2012 doma proti Hruškám B jsme tak zaslouženě okupovali první místo tabulky. Právě Hrušky B ale byly na druhém místě se dvěma vítězstvími a jednou porážkou, takže se jednalo o přímý souboj o první místo v tabulce. Za náš tým poprvé v sezoně v tomto utkání nastoupili Radek Sobotka a Mira Roubal, oba dva ale po dlouhodobé pauze, což bylo na hře znát. Soupeř působil mnohem sehranějším dojmem a udělal i méně nevynucených chyb. Náš výkon tentokrát stačil jen na zisk jednoho setu. Po prohře 1:3 jsme tak nyní na velmi solidním druhém místě konečné podzimní tabulky, kdy první Hrušky mají při stejném bodovém zisku pouze lepší poměr setů.
-mr-