You are here: Home ČLÁNKY ODDÍL 9.ročník - Memoriál ing. Vladimíra Spirita /25.8.2012/

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

9.ročník - Memoriál ing. Vladimíra Spirita /25.8.2012/

Email Tisk PDF

Již po 9 se v Bučovicích sešla volejbalová špička při mužském Memoriálu ing. Vladimíra Spirita.
Večerní silná bouřka na chvíli znejistěla o den dříve příchozí trenéry týmů ze Svidníka či Příbrami, ovšem jak se později ukázlo počasí si organizátoři nachystali vskutku ideální.
Samotný turnaj zahájil kromě starosty města Mudr. Válka také první místopředseda svazu Robert Urbánek, který dceři Vlaďce Vladové předal drobnou pozornost. Na osobu ing. Spirita krátce zavzpomínal Josef Flíček.FOTO

Poté již turnaj mohl odstartovat. Ve dvou skupinách modré i červené byli nasazeni týmy Příbrami a Liberce. V modré kromě kocourů hrála Ostrava, Svidník I a domácí druholigový tým Sokola. Ten zahájil svoje účinkování právě s minulým vítězem turnaje týmem kocourů. V první sadě se hrál poměrně vyrovnaný volejbal, ovšem v koncovce Příbram odskočila na 4 body a set si nenechala ujít. Druhý set kontrolovali příbramští od jeho úvodu a splnili tak roli favorita svým vítězstvím v poměru 2:0. Ostrava poté v dalším utkání skupiny zvítězila překvapivě hladce 2x 25:20 se Svidníkem. V nejzajímavějším utkání skupiny poté domácí nastoupili s odhodláním uspět proti loni 4 týmu slovenské extraligy. Svůj sen domácí podpořili dobrým výkonem v prvním setu v němž zvítězili poměrem 25:22. Ve druhé sadě se jim přestalo dařit v útoku a podlehli 15:25. O vítězi tak rozhodoval tie break. V něm Svidník vedl 10:6. Bučovičtí dotáhli na 10:10 ovšem ve vypjaté koncovce podlehli 13:15 a jejich naděje na postup se rozplynuly. Ostrava ve svém druhém zápase porazila nově tvořený tým kocourů hladce 2:0 a zajistila si postup ze skupiny. Poslední zápasy rozhodly o konečném pořadí ve skupině. Příbram zdolala hladce Svidník 2:0 a bučovičtí zvítězili nad Ostravou překvapivě také 2:0. Ta si však zajistila postup z prvního místa tabulky.
Červenou skupinu zahájil vítězstvím 2:1 Havířov nad Svidníkem. Liberec sice bez reprezentantů Správky, Hyského a Kopáčka, ale už s Barrowem a Zajíčkem zvládli svůj úvodni duel s Brnem v poměru 2:0. Brno si poté poradilo s Havířovem 2:0 a v duelu proti druhému týmu Svidníka  vedeného Jaro Vlkem si vítězstvím vybojovalo postup ze skupiny. Tu vcelku jednoznačně vyhrál Liberec, který všechny svoje zápasy vyhrál v poměru 2:0.
V prvním semifinále mezi Ostravou a Brnem se hrál docela vyrovnaný volejbal. Brno se spoléhalo především na útoky obou svých smečařů Kulihy s Katonou a z moravského duelu vzešlo nakonec vítězně a stalo se prvním překvapivým finalistou.
Druhé semifinále proti sobě svedlo minulého vítěze tým kocourů a liberecké Dukly. Toto utkání však mělo od úvodu jednoznačný průběh. Příbramští od úvodu neustále vedli a zaslouženě si došli pro svoji finálovou účast. Finále přineslo nejlepší volejbal z celého dne. Hrál se vyrovnaný duel, kde na jedně straně svůj tým dirigoval skvěle nový hráč na tomto postu Michal Sládeček. Ten si kromě spolupráce se smečařem Moníkem také rozuměl s polským univerzálem Patuchou. Po úspěchu v první sadě ovšem příbramští tahali za kratší konec ve druhé. Svěřenci kouče Malána lépe servírovali a útočně kromě Katony o sobě dávali vědět další hráči od K a to Kuliha s Klapalem.
Set tak dospěl do tiebreaku. Do něj vstoupili lépe přibramští, kteří si udržovali minimální náskok až do změny stran. Poté se brněnským přestalo dařit v útoku a příbramští odskočili na rozdíl 4 bodů který si udrželi a po proměnění druhého mečbolu vypukla na jejich straně zasloužená radost v podobě obhajoby vítězství z minulého ročníku.
Třetí misto si zajistila po výhře 2:0 liberecká Dukla.
Nejlepším nahravačem turnaje byl zvolen příbramský Michal Sládeček, nejlepším smečařem brněnský Vlado Katona a nejlepším blokařem liberecký Luboš Staněk. Misákem turnaje ženské publikum zvolilo Milana Moníka.
Turnaj, který byl velmi dobře organizačně zvládnut a připraven podpořil sponzorsky hlavní partner celé akce firma JIMI CZ, dále ostatní partneři ČVF, ČOS, město Bučovice, Sokol Bučovice, Demonta, Arkys, G - systém, vyškovský deník, ČT Brno a kabelová televize Bučovice