You are here: Home ČLÁNKY ŽENY "C" Marefy - Bučovice C /19.5.2012/

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Marefy - Bučovice C /19.5.2012/

Email Tisk PDF
okresní přebor --- ženy"C" --- 19.5.2012 --- 4. a 13.kolo
Marefy
-
Bučovice"B"
3 :
1
( 15, 14, -18, 10 ) FOTO
3 : 2
( 23, -22, -23, 16, 9 )

Dlouho odkládané podzimní utkání s Marefami nakonec vyústilo v jarní dvojkolo, které děvčata odehrála na půdě Maref. Předzápasová rozcvička na kolech byla sice u závor přerušena výstražným znamením, ale do Hliníku jsme dorazili včas.
Situace v týmu je v současnosti komplikovaná tím, že gymnazistky se připravují na „zkoušku z dospělosti“ a vysokoškolačky mají zkouškové období. Tím je silně poznamenána jak účast na trénincích, tak i na zápasech V Marefích tudíž hrálo pouze 6 hráček a sestava byla značně improvizovaná.

V prvním utkání se děvčata jen ztěžka dostávala do herního rytmu. V plné nahotě se projevila naše největší slabina, a tou byl příjem podání. Míč si létal kam chtěl, jen ne tam, kam chtěla děvčata. A když se nám příjem povedl a děvčata se dostala k útoku, míč si u lajn znovu vybíral špatnou stranu, tedy nikoliv do hřiště, ale do autu. Záblesk zlepšení přinesl 3. set, kdy se dařil servis i příjem a hned se to výsledkově odrazilo v zisku setu. Marefy si však vítězství vzít nenechaly a po zásluze v prvním měření sil zvítězily.
Ve druhém utkání jsme byli Marefím  mnohem vyrovnanějším soupeřem. „Zmrtvýchvstání“ jsme zaznamenali v útoku, kde Eliška i Šárka začaly v útoku mnohem častěji bodovat a míče konečně létaly na správné strany lajn ;-). Několik nekompromisních bloků předvedla na středu sítě Petra K. Ani to však nestačilo, abychom nadějné vedení 2:1 na sety dotáhli do vítězného konce. Děvčata znovu začala hořet na příjmu a rovněž kazila servis.  Prohra v tie-breaku znamenala nejen ztracené utkání, ale i to, že děvčata naplnila své předsevzetí z jednoho oddechového času : Pokud prohrajeme, tak v marefské antuce „vyválíme sudy“.
K údivu všech přítomných tak opravdu učinila ( viz. fotogalerie).

Sestava :  Procházková Eliška,  Krištanová Šárka, Nováková Klára, Procházková Lenka Vrbácká Eva, Kachlíková Petra.