You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "C" Letonice-Bučovice /16.2.2012/ - přátelské utkání muži C

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Letonice-Bučovice /16.2.2012/ - přátelské utkání muži C

Email Tisk PDF

Letonice-Bučovice    3:2    (-22, -24, 16, 20, 11)

Již potřetí během zimní soutěžní přestávky jsme zavítali do Letonic odehrát další přátelák.  Naše sestava osmi hráčů (chyběli Peťa Homola a Radek Sobotka) vyrazila skoro na minutu přesně. S odvozem tentokrát ochotně vypomohl Pepa Toman, za což mu patří díky. Bohužel už méně zodpovědně k zápasu přistoupili domácí, kteří se postupně scházeli ještě dlouhou dobu po našem příjezdu a základní šestku dávali dohromady na poslední chvíli.

Herní abstinence byla na našich hráčích znát. Projevovala se u nich jednak zbytečnou křečovitostí při hraní některých snadných míčů, na druhé straně jim v úvodních dvou setech nechyběla snaha a radost ze hry. Ty jim však bohužel nevydržely po celé utkání.

Domácí se při svém výkonu opírali tradičně o hru středového hráče, výškově převyšujícího všechny ostatní o hlavu, který rovněž po technické stránce nad spoluhráče na své straně sítě vyčníval. Naštěstí pro nás mu však spoluhráči nepřipravovali pokaždé ideální podmínky k útoku. Když k tomu přičteme kvalitní blok na naší straně sítě v podání Víti a Radovana, vypadalo to zpočátku, že největší nebezpečí Letonic tentokrát pokryjeme. To se nám ale během zápasu povedlo jen z poloviny. Je pravdou, že tvrdých úspěšných útoků Letonice nezaznamenaly tolik, ovšem problémy nám tentokrát dělaly jejich úlivky, především středem sítě. Při jejich vybírání byli naši polaři příliš pasivní. Ačkoliv byly úlivky dobře čitelné a drtivá většina jich směřovala stále na to samé místo na naše náměstí, pořád nás tyto jednoduché míče překvapovali a při jejich nevýrazném vybírání si hráči dávali přednost, případně se tvářili, že se jich tyto míče vůbec netýkají.

Od třetího setu se do hry domácích zapojila i jejich nestárnoucí opora v podobě Honzy Ježourka. Jeho příchod znamenal především zkvalitnění nahrávky, jimiž zásoboval hlavně svého středového hráče. Znovu ale platilo, že jsme si nedokázali přihrát jednoduché míče zadarmo a založil kvalitní útok. V posledních třech setech, včetně tie-breaku, nám soupeř vždy utekl na začátku setu, a my jsme jeho náskok pak už jen marně dotahovali. Úspěšní méně než obvykle jsme v celém utkání byli tentokrát i na podání. Suma sumárum, k vidění byl vyrovnaný volejbal, při kterém větší bojovnost tentokrát ukázali domácí hráči a zaslouženě vyhráli.

Sestava: Michal Čulík, Michal Stehlík, Radek Sehnalík, Jiří Kříž, Radovan Dítě, Martin Machala, Matěj Toman, Vít Sedlář.