You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "C" Bučovice - Hrušky /30.9.2011/

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Bučovice - Hrušky /30.9.2011/

Email Tisk PDF
okresní přebor II --- muži"C" --- 30.9.2011--- 2. kolo
Bučovice
:
Hrušky


0 :
3
(-13,-15,-16)

Podzimní část sezóny zakončili v mužské soutěži OP II naši mladí borci z Céčka na domácím hřišti proti družstvu Hrušky B. Jednalo se o odložený zápas z 2.9.2011. Naše sestava byla téměř kompletní: náhra Homola, Čulík, Sehnalík, smeč Dítě, Sobotka, Stehlík, střed Sedlář, Toman, Kříž, chyběl jenom Martin Machala. Hosté sice dojeli v neúplné sestavě pouze v pěti, zato hned se třemi hráči, kteří jinak hrají mužskou KP II. Technika a vyhranost hráčů soupeřova družstva tak byla trochu na jiné úrovni, než na které se nyní, až na vyjímky, nachází naše družstvo. Utkání tedy patřilo k těm, ve kterých se spíše než body sbírají herní zkušenosti.

Utkání sice zahájil Radovan esem, vzápětí jsme přidali ještě další bod. Hned poté ale soupeř otočil, bez větší námahy si vybudoval potřebný náskok a v pohodovém tempu zápas dohrál. Prakticky stejný průběh měly všechny tři odehrané sety. Značnou část bodů jsme soupeři darovali, jak jinak než vlastními chybami. Naši borci konfrontaci s herně vyspělejším a zkušenějším družstvem nečekali. Vyhořeli jsme nejen na bloku, což samozřejmě při útočných kvalitách soupeře nebylo nic nečekaného, ale nedůsledně jsme si počínali prakticky při všech herních činnostech. Když už jsme pracně otočili, často jsme hned vzápětí zkazili velmi jednoduché podání. Bylo jasné, že s takovým výkonem, navíc proti tak silnému soupeři, dnes nemáme naději na vítězství. To tam bylo nadšení ze hry, které jsme projevovali v předešlých utkáních proti jiným soupeřům, i když ani tato utkání jsme nedotáhli do vítězného konce. Utkání jsme tedy prohráli hladce po setech 13:25, 15:25 a 16:25. V posledním setu jsme ale přece jen projevili jakéž takéž odhodlání a místy byly k vidění obětavé zákroky některých našich hráčů, mimo jiné např. úspěšná ukázková ryba Rady Sehnalíka.

Z výsledku tohoto utkání nelze dělat žádné závěry, neboť, jak je výše uvedeno, stály proti sobě dva nepoměrně herně vyspělé manšafty. Naopak trenéři ocenili svěřence za zodpovědný přístup k tréninkům a k zápasům, jakým se hráči v posledních týdnech prezentují. Ještě stojí za zmínku, že po skončení zápasu dostali hráči z rukou Michala Mikuly st. a vedoucího okresní soutěže kadetů ročníku 2010/2011 Romana Holoubka diplom a gratulace k zisku mistrovského titulu v uplynulém ročníku této mládežnické soutěže. Po podzimní části letošní sezóny mohu konstatovat, že hráči na loňský úspěch navázali zcela jistě herně, i když bohužel zatím ještě ne výsledkově.