You are here: Home ČLÁNKY ŽENY "A" Zpráva z mistr.utkání žen (10.-11.9.2011) a nejen to…

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Zpráva z mistr.utkání žen (10.-11.9.2011) a nejen to…

Email Tisk PDF

Dnešní zprávu vezmu trochu ze široka. Tak jako min.sobotu 3.9.2011, kdy jsme přivítaly na domácích kurtech jednoho z favoritů soutěže N.Lískovec (prohra 1:3, 1:3, družstvo oslabeno, účast na turnaji v Německu),tak i tuto slunnou  sobotu 10.září jsme zavítaly za nelehkým soupeřem do Židenic. Jely jsme v hojném počtu 9 hráček – Katka V., Markéta B., Adéla K., Míša R., Hanka P., Monika P., Monika T., Peťka H. a Šárka K. Do 1.setu jsme se pustily s vervou a v plné síle.. Dařil se nám útok i podání. Držely jsme se soupeřkami krok do poslední chvíle, ale bohužel jsme na konec prohrály 26:28. Ve 2.a 3.setu jsme začaly chybovat na příjmu. Díky nepřesné náhře chyběl razantní útok a bohužel nám odešlo i podání. Soupeřky si svými „plachťáky“ získaly náskok a vyhrály i tyto dva sety, celkově tedy 3:0.
Po krátké debatě u nachystaného táboráku ( hl.tématem –velký zadek a účast na trénincích) jsme nastoupily do 2.zápasu. Tentokrát se náš trenér děda Mikula rozhodl hrát na jednu nahrávačku – Katku. Ale bohužel se opakoval 1.zápas. První set-plný bojovnosti, 2.a 3.-plný chyb a úbytku sil. Židenice lehce vyhrály opět 3:0. Na trénincích je opravdu co pilovat.
V neděli 11.9.2011 družstvo žen B odehrálo zápas s Orlovicemi. Opět nelehký soupeř, kterého se nám již dlouho nepodařilo porazit. Neponechaly jsme tedy nic náhodě a povolaly všechny hráčky. Až na Míšu, která slavila své kulatiny a Dášu, která dovolenkovala, jsme se všechny sešly. Sestava - Jana K., Draha P., Iva S., Marcela K., Lucka H., Eva Č., Petra H. a Monika T.. Sluníčko hřálo jako divé a  pěkně nás rozpálilo na tolik,  že jsme dokázaly Orlovice v celku lehce porazit 3:0. Hurá!!!
Největší chloubou je však naše účast na ME mužů ve volejbale v Karlových Varech dne 12.9.2011. Sokol Bučovice jsme nereprezentovali jen my ženy, ale i naši hoši. Účastníky zájezdu byly – Jakub F., Mirek P.,Monika T., Petra H., Mirek G+ Mirka G., Markéta B., Peťka H., Mirek R.+Radovan, Dáša H. a Vojta H.. Během cesty jsem měla bojový úkol, přišít na sokolskou vlajku nápis Bučovice, abychom byli opravdu repre. A to jsme teda byli. Však si nás také vyhlídla televize a hned po záběru na pana prezidenta Klause , při hraní st.hymny , byl záběr na nás. Fandili jsme opravdu vehementně, kdo nás zná, umí si to představit. Ale nejen že jsme byli několikrát v Tv, ale pořídili jsme i pár foteček s našimi reprezentanty, to budete koukat…Do poslední chvilky Meči číhala na hráče, aby ulovila všechny podpisy a zadařilo se. Výprava to tedy byla vskutku vydařená. I když se našim hráčům nepodařilo porazit favority z Ruska,  ta atmosféra stála za to. Mnozí z nás měly také po prvé možnost projít se po kolonádě v K.Varech ( někteří si i spálit pusu…) a svézt se hromadnou dopravou. Tak hoši bojujte, bojujte,…a někdy zase v Bučovicích … ( máme slíbeno…  .