You are here: Home ČLÁNKY ODDÍL DRUŽEBNÍ TURNAJ 2011 /13. srpna 2011/

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

DRUŽEBNÍ TURNAJ 2011 /13. srpna 2011/

Email Tisk PDF

21. ročník  mezinárodního volejbalového turnaje mužů a žen FOTO

Tradiční Družební turnaj, pořádaný naším volejbalovým oddílem TJ Sokol Bučovice, který 13.srpna 2011 proběhl na antukových kurtech v aleji, zahájil již třetí dekádu trvání této sportovní akce. Domnívám se, že se jedná o svého druhu ojedinělou akci, která, co do svého charakteru, nemá  v našem regionu obdoby. Jsem přesvědčen o tom, že tento turnaj  je dobrým důkazem toho, že sport  lidi opravdu spojuje, a to bez ohledu na věk,  výkonnost, či případnou jazykovou bariéru.
Letošní ročník až do svého oficiálního zahájení v 9:00 hod. probíhal naprosto standardně.  Ovšem úvodní zápasy ani nebyly zahájeny, neboť na kurty se spustil sice drobný, ale poměrně vytrvalý déšť. Organizátoři tak pouze mohli sledovat, jak dobře připravená hřiště pomalu vlhnou stále víc a víc. V těchto okamžicích bylo konání turnaje vcelku vážně ohroženo. Počasí nakonec přece jenom ukázalo svou vlídnější tvář. V 10:10 přestává pršet a v 10:30 jsou kurty připraveny snášet zátěž turnajových zápasů. Pořadatelé pouze pozměnili herní systém turnaje, když se hrálo na dva vítězné sety, ale pouze do 20-ti bodů a případný tie-break do bodů deseti. Tím se podařilo postupně smazat časovou ztrátu z úvodu turnaje, který se pak odehrál v plném rozsahu. Přestože v průběhu turnaje hráčům občas nad hlavou zarachotily hromy a spadlo pár kapek, rozjetý turnaj to již nemohlo ohrozit a hráči si dokonce užili i sluníčka.
V kategorii žen si tak mohly poměřit své síly tři domácí týmy, ženy z Grimmy a nováček turnaje – děvčata z Maref. Pomyslné stupně vítězů pak opanovaly domácí týmy, následované Marefami a snaživou Grimmou. Pozitivním prvkem turnaje z pohledu domácí účasti  byla skutečnost, že příležitost dostala celá řada nových, mladých hráček, pro které to bylo velké sbírání zkušeností.
Konečné pořadí žen:
1. TJ Sokol Bučovice A
2. TJ Sokol Bučovice B
3. TJ Sokol Bučovice C
4. TJ Sokol Marefy
5. Grimma

V kategorii mužů pak spolu soupeřilo 5 týmů v naprosto stejném složení jako v roce minulém. Tedy Sonneberg, Grimma, Orlovice, Marefy a Bučovice.
Turnaj znovu potvrdil vyrovnanost všech týmů, kdy prohrát ( či vyhrát) může kdokoliv s kýmkoliv. To dokumentuje i fakt, že loňští vítězové ze Sonnebergu se museli spokojit tentokrát s příčkou poslední.
Turnajem naprosto suverénně prošlo družstvo z Maref, které neztratilo ani jediný set a zcela po zásluze přebíralo „pohár“ pro vítěze. Medailové pozice letos minuly oba německé týmy, kteří tentokrát turnajovou tabulku uzavíraly.
Konečné pořadí mužů:
1. TJ Sokol Marefy
2. TJ Sokol Bučovice
3. TJ Sokol Orlovice
4. Grimma-Hohnstadt
5. Sonneberg

Vyhlášení výsledků turnaje a společenský večer všech účastníků  pak proběhl tradičně v příjemném prostředí venkovní zahrádky restaurace „Kaťák“.
Večerní zábavu pak již neohrozilo nic a jediné „hřmění a rachot“ bylo možné slyšet z reproduktorů tentokrát velmi vydařené diskotéky. No a nebyly by to naše ženy, kdyby večerní zábavu nějakým způsobem zajímavě nezpestřily. Tentokrát zvolily formu veselé tomboly, kdy dárky, věnované domácími účastníky, byly losovány půvabnými moderátorkami za asistence dokonalých hostesek. A nad tím vším měla dozor nejvyšší zástupkyně kontrolního úřadu v oddíle, zvolená výhradně a speciálně pro tuto akci Wink . Snad mi dáte za pravdu, že všechna děvčata se svých rolí zhostila na výbornou.
Závěrem již jen poděkování všem, kteří se na organizaci tohoto turnaje nějakým způsobem spolupodíleli. Poděkování patří i sponzorům, kteří tento turnaj podpořili.