You are here: Home ČLÁNKY ŽENY "C" Bučovice C – Marefy /11.6.2011/

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Bučovice C – Marefy /11.6.2011/

Email Tisk PDF
okresní přebor --- ženy"C" --- 11.6.2010--- 11.kolo
Bučovice"C"
-
Marefy

3 :
2
(19,19,25,-18,8)

Našemu odloženému utkání 11. kola proti Marefím předcházelo utkání bučovického „béčka“ se stejným soupeřem. V tomto utkání se na ruce zranila jedna hráčka z Maref, a protože hostující tým byl pouze šestičlenný, musel dohrát v pěti.  Do utkání proti našim juniorkám však již  Marefy nastoupily v plném počtu, když jejich sestavu doplnila jedna z bučovických hráček.
Utkání bylo přímým soubojem obou týmů o konečné 6. místo v tabulce OP žen.
Průběh úvodního setu byl poměrně vyrovnaný a hlavní roli v něm hrál především servis. Zhruba v polovině setu děvčata soupeřkám odskočila o 4 body a náskok v pohodě udržela do konce. Obdobný průběh měl i set druhý, ovšem tentokrát s úspěšným koncem pro Marefy. Důležitý pro vývoj utkání byl set třetí.  V něm děvčata od počátku tahala za kratší konec a na bojovné soupeřky ztrácela již sedm bodů ( 9:16). Ovšem zlepšeným výkonem se jim dařilo náskok soupeřek bod po bodu umazávat až na srovnaných 23:23. V koncovce jame pak byli šťastnější.
Tento set byl zřejmě herně nejvydařenější, když byla k vidění řada dlouhých a pohledných výměn. Bohužel ztracený 4. set nasměřoval zápas do tie-breaku.
Přestože zkrácené sety nepatří mezi naše oblíbené volejbalové disciplíny, tentokrát jej děvčata sehrála učebnicově. Evča V. spolehlivě zahájila servisem a vedení 3:0 jsme postupně navyšovali. Výměna stran za stavu 8:4 pro nás byla velmi nadějná a děvčata svou šanci nakonec proměnila ve vítězné body.
Vítězství děvčat bylo zasloužené a za kolektivní výkon rozhodně zaslouží pochvalu.

Sestava :  Kašparová Adéla, Procházková Eliška, Hermannová Petra,  Procházková Lenka, Vrbácká Eva, Kachlíková Petra, Krištanová Šárka.