You are here: Home ČLÁNKY ŽENY "A" Bučovice - Šlapanice /5.6.2011/

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Bučovice - Šlapanice /5.6.2011/

Email Tisk PDF
krajský přebor --- ženy"A" ---5.6.2011--- 21. a 22. kolo
Šlapanice
:
Bučovice

3 :
1
(21,18,-21,6)

3
: 1
(-20,14,21,23)

Tento víkend jsme měly v sobotu volno, protože zápas s Juliánovem jsme si již předehrály. Žádná flákačka se však nekonala. V neděli nás čekal favorit soutěže Šlapanice ( odložený zápas kvůli účasti v Německu). Hrály jsme v krásné hale v Podolí („Kde na to ty … šikmooké vzaly?“), i když venku pěkně peklo sluníčko ( to jsou ty hvězdné výjimky) . Začínaly jsme hned v 8.30h., tak že by si mohl nezúčastněný myslet, že jsme byly jako spící panny a soupeřky si na nás smlsly. Opak byl však pravdou. Nastoupily jsme čile, bez stresu a nervů ( tedy kromě Petry H., kterou rozhodčí upozornil, že nesmí postávat za lajnou, ale musí sedět na lavečce. Byla tedy jak přikovaná a i na záchod si netroufla). Neměly jsme co ztratit, mohly jsme jen překvapit. A stalo se. Téměř 100% podání, úžasná bojovnost v poli ( včetně mé rybičky nebo spíše sklápějící se závory a taneční kreace u saka, kdy jsem z otočky vypíchla míč nad páskou a hodila ho soupeřkám na „náměstí“), tvrdý útok ( jak říkal Rytmus v Superstar: „vypichol by som“ nádherný smeč Meči v roli nahrávačky) a chytré zálivky. Trenér soupeřek byl jako vždy na infarkt. Tradičně červený jako rak hulákal na holky tak, že nebyly jednu chvíli  schopné přehrát míč přes síť. Jejich razantní podání, jim však dopomohlo zakončit sety v jejich prospěch. Mimo 3.setu, který jsme vedly již od začátku. I když Šlapanice vyhrály 3:1, mohly jsme být s hrou spokojené.
Po půl hodinové pauze jsme nastoupily do 2.zápasu. A opět žádný stres , žádné nervy a tak se stalo, že jsme hned 1.set vyhrály.Trenér Šlapanic, myslel, že vyletí z kůže. Oddech si bral se slovy: „vezmu time, ale co vám budu říkat nevím.“ Předsevzetí, že už na ně nebude křičet, ale dlouho nevydržel. My jsme totiž stále kladly odpor a nemínily se jen tak vzdát. Povzbuzování Meči: „ do toho, do toho“ a její úsměvné prupovídky, rozesmívaly i rozhodčího. Bohužel nás opouštěly síly (táhly jsme celý zápas v šesti) a tak se opakoval výsledek z 1.zápasu, 3:1 pro soupeřky. Troufám si však říct, že jsme předvedly jednu z nejlepších her ze zápasů jarní soutěže.
Protože jsme brzy začaly a brzy i skončily, nedělní odpoledne bylo před námi. Některé z nás ho strávily s dětmi na Zahradní slavnosti ZŠ 711 při poslechu skupiny Janega a spol.
Hráčky: Katka V.,Markéta B., Marcela K, Míša R., Monika T., Peťula a Petra H.