You are here: Home ČLÁNKY ŽENY "A" Nový Lískovec - Bučovice /21.5.2011/, Juliánov - Bučovice /22.5.2011/

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Nový Lískovec - Bučovice /21.5.2011/, Juliánov - Bučovice /22.5.2011/

Email Tisk PDF
krajský přebor --- ženy"A" ---21.5.2011--- 25. a 26. kolo
N.Lískovec
:
Bučovice

0 :
3 (-19,-14,-14)

0 : 3 (-16,-10,-18)

Tento víkend byl pro nás jeden z těch náročnějších. Po oba dva dny slunce hřálo jako zběsilé, ale mi jsme se musely vydat za soupeřkami do Brna. V sobotu do Bystrce, kde jsme hrály s N. Lískovcem na parádním umělém povrchu a v neděli do Juliánova.

 

Areál v Bystrci se nachází blízko zdejší ZŠ a Gymnázia. Je velmi pěkný a moderní, ale bohužel šatny a sprchy nikde. Útočiště jsme našly až u místního správce, který nás pustil do svého malého „kanclu“ a do konce za pár hltů slivovice nám po zápase půjčil i svoji „koupelnu“. Ml.soupeřky z N.Lískovce jsou po podzimu na posledním místě v tabulce a i tentokrát nás svou hrou moc neohrožovaly. Sice hned v 1.setu  vystrčily růžky, ale my jsme se nikterak nezalekly a s přehledem vyhrály oba zápasy 3:0, 3:0. Musím podotknout, že jsme hrály velmi vyrovnaně a téměř bezchybně. Hlavně příjem  byl u všech za jedna. Dokázaly jsme využít i soupeřčiných slabin a ulehčovat si hru zálivkami na střed a do rožků. Ve 13.hod.jsme se už mohly zkrášlovat a chystat se k odjezdu. Zastávku jsme tentokrát měly ve Slavkově u Brna v restauraci Na Hradbách, kde jsme si pochutnaly na výborném obědě a jahodovém koktejlu.

krajský přebor --- ženy"A" ---14.5.2011--- 30. a 31. kolo
Juliánov
:
Bučovice

3 :
2 (-25,16,-20,23,10)

3 : 0 (20,20,15)

V neděli ráno jsme se vypravily do Juliánova. A pozor! Svoji premiéru měla Draha-coby řidička, protože ostatní řidičky byly trochu indisponované. Cestu zvládla bez větších potíží a tak jsme v pohodě dorazily do cíle.  Holky z Juliánova už pro nás byly tvrdším oříškem oproti N. Lískovci. Do 1.zápasu jsme však nastoupily s vervou a v plné síle. A kupodivu, hned 1.set jsme vyhrály, i když jsme hrály na horší slunečné straně. A jak se později ukázalo, vyhovovala nám více. Protože po ztrátě 2.setu patřil 3.set opět nám a 4.soupeřkám. Ale trochu něco ke hře. Bohužel, slabým článkem byl servis, kterého jsme nakazily v celku dost a i příjem nebyl 100%. Dokázaly jsme však svou bojovností a občas chytrou úlivkou držet se soupeřkami krok až do tie-breaku. V pátém setu měl Juliánov více štěstí. A i když jsme po výměně stran vedly, udělaly jsme v koncovce zbytečné chyby a prohrály tak 10:15, celkově tedy 2:3. Po občerstvení v místní hospůdce, kde hlavním tématem našeho hovoru bylo kojení, jsme nastoupily do 2.zápasu. Bohužel nás z toho horka opouštěly jak síly, tak bojovnost. I když jsme využily odpočatých sil z lavečky, nebyla naše hra tak vyrovnaná  jako v 1.zápase. Stačilo 2x po sobě zkazit podání, po té následovalo pár špatných příjmů a soupeřky měly hned náskok několika bodů. V prvních dvou setech jsme sice dokázaly jejich náskok postupně snižovat, ale v tom 3.měly jasně na vrch. Proto vítězství 3:0 patřilo zaslouženě Juliánovu. Škoda toho dopoledního prohraného zápasu. Ale nedá se nic dělat. Hrát dva zápasy po sobě po dva dny, navíc v takovém horku a téměř ve stejné sestavě je opravdu náročné.

 

Monika Tomanová

 

 

Hráčky : Draha P., Markéta B., Hanka P., Marcela K., Míša R., Monika T., Peťka H, Petra H.,  Míša V. a Petra L.