You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "B" Marefy - Bučovice B /30.4.2011/

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Marefy - Bučovice B /30.4.2011/

Email Tisk PDF
krajský přebor  --- muži"B" --- 30.4.2011 --- 15. a 16. kolo
Marefy :
Bučovice B
3
:
0
(23, 11, 23)
3
: 0
(20, 21, 19)



Rovněž mužské béčko odstartovalo poslední dubnový den jarní část své krajské soutěže. A hned na úvod jsme se utkali s družstvem, které rozhodně nepatří k těm slabým – Marefy. Kromě toho, že se jednalo o derby, které je vždy nejisté, mohl se v kompletní sestavě hrající soupeř pyšnit i čerstvou trofejí z námi pořádaného prvomájového turnaje. Rovněž fakt, že na jeho půdě jsme zvítězili naposledy 1.10.2006, předznamenával, že to budeme mít hodně těžké.

Do zápasu jsme však vkročili nebojácně a hned se nám podařilo vybojovat si mírný náskok. Průběh setu naznačoval, že úvodní sada bude patřit nám, avšak v závěru jsme  vlastními chybami soupeře nejenže vrátili do hry, ale set jsme mu doslova darovali. Bohužel tato zbytečně prohraná sada vlila do našich řad neskutečné množství nervozity, takže po zbytek utkání jsme se kromě soupeře až příliš často potýkali sami se sebou. Druhá sada tak byla jasnou záležitostí pro Marefy, pro nás naopak místy až ostudným utrpením na hřišti. Do třetího setu jsme se sice částečně dokázali zkoncentrovat a do žil jsme si vlili odhodlání s tím něco udělat, ale opět jsme nevyužili mírného vedení z úvodu setu, naopak jsme špatným příjmem a následnými nedůraznými útoky soupeři umožnili hned dvě šňůry na podání. Dvě naši chyby v koncovce za stavu 23:23 pak určili za zaslouženého vítěze dnešního prvního derby domácí borce.
Po patnáctiminutové přestávce, během které jsme měli možnost doplnit potřebné minerály pivem z naraženého sudu domácích fanoušků, jsme nastoupili ke druhému derby. Ani zásadní změny v sestavě resp. přeskupení několika našich hráčů na jednotlivých postech, však marefské borce nijak zásadně nezaskočilo. Opět platilo, že jsme nedokázali využít pracně vybudovaného vedení z úvodu setů, které ve střední části soupeř trpělivě bod za bodem umazával, aby do koncovky setů převzal otěže sám a překvapení z naší strany v podobě vyhraného setu nepřipustil. Marefy – to byly trpělivý, vyrovnaný výkon, slušný servis a jistý příjem. My – slabý servis, navíc často zkažený, nepřesný příjem, nedodržování postavení a množství nevynucených chyb na všech postech.Tentokrát nám tedy marefský kombajn nekompromisně vrátil porážky z podzimní části soutěže, a my, ačkoliv jsme na utkání přijeli v téměř kompletní sestavě, jsme vyšli bodobě zcela naprázdno, navíc po velmi slabém výkonu.

Sestava: Libor Procházka, Víťa Sedlář, Roman Duraja, Radim Doupovec, Tomáš Kurfiřt, Radek Černý, Michal Němec, Michal Reichman.