You are here: Home ČLÁNKY ŽENY "A" Blansko - Bučovice A /30.4.2011/

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Blansko - Bučovice A /30.4.2011/

Email Tisk PDF
krajský přebor --- ženy"A" ---30.4.2011--- 19. a 20. kolo
Blansko
:
Bučovice
1 :
3 (-11,24,-14,-23)
1 : 3 (20,-12,-21,-19)

Dnešním dnem jsme zahájily dlouho očekávanou jarní volejbalovou soutěž. Za 1.soupeřem jsme se vydaly do Blanska. Blansko sice patří k těm slabším soupeřům, ale odjížděly jsme s obavami, jak to odehrajem. Bylo nás totiž jen 7, z toho já s pěknou chřipkou, nadopovaná léky a Hanka se taky necítila nejlépe. Rolí řidiček se tentokrát ujala Markéta a Míša. Meči se raděj stavila v Brně pro řidičák, kdyby ji náhodou chtěli stavět policajti. Míša zajela do Ivanovic nabrat Katku, která se
jako navigátorka vozu trochu více kochala okolní přírodou a tak jsme si zajely až do Čebína. Ale vše jsme na konec v pohodě stíhaly díky Draze, která měla vzorně vytisknutou trasu. Soupeřky se na nás už rozbouchávaly v hale, kde mimochodem byla zima větší než venku. Tam totiž svítilo sluníčko. Ale co jsme měly dělat, když nemají chudáci venkovní kurty…Zahřály jsme se tedy slivovicí (někteří vypálily červa) a šly na to. První set byl jasně náš. Téměř jsme nechybovaly a pokládaly razantním útokem jeden balón za druhým soupeřkám na zem. Já jsem si tak trochu vychutnávala svým podáním  dlouhovlasou "blondýnku" na straně soupeřek ( i když to sama nemám ráda , ale ona byla vyložené tele).V dalším setu jsme trochu polevily. Meči zaperlila tím, když blokovala míč, který byl jinde než ona. No tento set jsme sice prohrály, ale nenechaly jsme se rozhodit a svou soustředěnou hrou jsme vyhrály 1.zápas 3:1. Asi po hodinové pauze, kdy jsme potřebovaly nabrat síly (hl.my nemocné), jsme nastoupily do 2.zápasu. V prvním setu jsme si nechaly soupeřky trochu utéct a jen stěží jsme dotahovaly jejich náskok. Ale ve 2.a 3.setu jsme opět začaly hrát naši dnešní hru-razantní smeče, šňůra podání, bojovnost v poli…A tak jsme vedly 2:1. Poslední set byl velmi dramatický. Začaly jsme více chybovat v útoku a zbytečně tak ztrácet body. Vzápětí jsme ale ukázaly, jak umíme bojovat. Tentokrát ležící spící Draha ( ne Dáša), která se ještě nestačila posbírat ze země po předcházejícím zákroku, už měla nahrát další míč, který na ní směřoval. Stačila ho však rukou nadhodit do pole a už ani nevím kdo, ho přehrál k soupeřkám na zem. Mě ty prášky taky nějak rozpohybovaly. Neváhala jsem jeden z míčů vybrat sice trochu krkolomnou rybičkou, až jsem si při tom narazila bradu,ale důležité bylo, že bod byl opět náš. Poté co si ta soupeřovic "blondýna" trochu narazila kotník a odcupitala na lavičku, se soupeřky lehce rozhodily a my jsme tak dotáhly set do celkového vítězství 3:1. Opravdu nás musím pochválit. Až na chvilkové výpadky, jsme předvedly pěkný volejbal a žádnou plácanou. Jen aby nám to vydrželo.
V Blansku ale pro některé z nás volejbalová sobota nekončila. Po výborném pozdním obídku ( Meči vybrala fakt dobrou restauraci), jsme spěchaly do Šlapanic, doplnit tým béčka. Ve Šlapanicích však bohužel již byla k vidění úplně jiná hra na naší straně. Nesoustředěnost, nepřesnost, žádná bojovnost ani radost ze hry. I trenér soupeřek p. Sklenář nás nepoznával. Prohrály jsme 0:3. Naše posádka si však spravila náladu a oslavila dopolední vítězství v cukrárně „Styl Cafe“ ve Slavkově.

Hráčky : Draha P., Katka V., Míša R, Hanka P., Monika T., Markéta B. a Petra H.st.