You are here: Home ČLÁNKY ODDÍL Turnaj ve Valticích - Muži B /5.3.2011/

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Turnaj ve Valticích - Muži B /5.3.2011/

Email Tisk PDF

FOTO

V sobotu 5.3.2011 zavítalo mužské béčko v rámci zimní přípravy na 1.ročník nově pořádaného volejbalového turnaje mužů ve Valticích. Samotné Valtice se sice turnaje nezúčastnily, ale v nově postavené hale se vedle nás a pořadatelského Kobylí vzájemně dále utkala družstva Břeclavi, Poštorné B, Hrušovan nad Jevišovkou, Nových Včelnic a Hovoran. Při systému turnaje každý s každým na dva hrané sety jsme před sebou měli slušnou porci dvanácti setů. Navíc vedle zvučných jmen jako Břeclav, Poštorná a Hrušovany nad Jevišovkou nás předvedenou hrou překvapily i Hovorany a Nové Včelnice, takže se rozhodně nejednalo o odpočinkovou záležitost.

Odjezd byl naplánovaný v 7.30 hod od hřiště, odkud jsme dvěma auty, v celkovém počtu devíti hráčů, vyrazili směr Valtice. Jedna posádka jela přímo po dálnici, druhá přes Ždánice (kde jsme vyzvedli Radu Černého) a přes Lednici (holt jsme v Břeclavi minuli odbočku na Valtice). Hrálo se v krásné nově postavené hale na dvou kurtech. První zápas jsme sice seděli, ale možnosti „rozehrát se“ za neúplné družstvo Kobylí využili Víťa s Radovanem. V zápase sice kluci nevyhráli, ale pro Kobylí byli určitě přínosem.

V dalším zápase už nastoupil náš tým, a to hned proti silnému soupeři z Poštorné. Zaskočit jsme se nenechali, a úvod setu jsme drželi ve svých rukou, body jsme sbírali i díky poměrně častým chybám soupeře, a do poloviny setu jsme si drželi vedení. Pak však Poštorná zabrala, přestala chybovat, a bod za bodem nás dotahovala. Tento trend jsme jim překazit nedokázali, a tak jsme úvodní set nakonec ztratili. Rozehráli jsme se však k dobrému výkonu a ve druhém setu jsme si od počátku drželi vedení, které jsme bohužel ztratili až v úplném závěru setu. Nevyužili jsme vedení 22:20, 23:21, respektive nás v této koncovce dvakrát nekompromisně zařízl rozhodčí. V prvém případě soupeři neodpískal naprosto jednoznačné čtyři údery, namísto toho dal nový míč, který získal soupeř. Bohužel jsme se tím nechali rozhodit a dalšími dvěma našimi chybami jsme Poštorné darovali mečbol. Ta ho využila hned napoprvé, i když znovu v rozporu s pravidly, neboť jejich středák zablokoval míč, který vůbec nešel na jejich stranu sítě, a zabránil tak v jeho přehrání Mydlovi. Zápas jsme tedy po slušném výkonu ztratili 0:2.

Věřili jsme si ale na druhého soupeře z Hovoran. Naši sebedůvěru, pramenící spíše z neznalosti tohoto týmu, však soupeř dokázal nečekaně zchladit. Předvedl nám trpělivý výkon, založený na uhrávání těžkých míčů a pečlivém bloku, na kterém až příliš často pohořeli naši smečaři. Bohužel jsme nevyužili toho, že na nás soupeř až na výjimky vůbec netlačil útokem. Věděli jsme, že je to soupeř k poražení, nedokázali jsme se ale dostat do tempa šňůrou bodů a začali jsme nervóznět. Naopak Hovorany vycítili šanci, kterou podpořili herním nadšením. Po obdobném průběhu obou setů jsme i tento zápas ztratili v poměru 0:2. Jak se později ukázalo, byly to pro Hovorany jediné dva vyhrané sety v celém turnaji.

Ve třetím zápase jsme si proti papírově nejslabšímu soupeři z Kobylí komplikace nepřipustili a zápas jsme získali pro sebe v poměru setů 2:0.

Dalším naším soupeřem byla Břeclav, která do té doby měla na svém kontě sice pouze tři porážky, ale všechny se silnými soupeři. Proto jsme nechtěli ponechat nic náhodě a do zápasu jsme nastoupili odhodlaně. Dokázali jsme navázat na naši hru zejména z prvního zápasu, a Břeclav jsme předčili na všech postech, hlavně pak na bloku. Dobře rozehraný první set jsme si pohlídali a získali ho vcelku hladce pro sebe. Také ve druhém setu jsme zamakali a rýsovalo se tak pro nás cenné vítězství. Bohužel jsme ale nezvládli závěr setu. Nepochopitelně jsme v něm pokazili čtyři jednoduchá podání, a soupeře jsme tak naší zásluhou vrátili zpět do hry. Břeclav nás v závěru ničila útokem z doskoku, který jsme ani jednou nepokryli. Nevyužili jsme pak ani našich dvou setbolů a druhý set jsme po napínavé bitvě ztratili v poměru 27:29. Na sety tedy zápas skončil 1:1.

Naším předposledním soupeřem v turnaji byli hráči z neznámé Nové Včelnice. Zatímco my jsme v sobě hledali zbytky sil, borci ze Včelnic vypadali pořád čile jako včeličky. Bohužel nám příliš dlouho trvalo, než jsme se dostali do zápasového tempa. První set získali hladce borci ze Včelnic. Úplně jiný průběh měl ale set druhý, kde jsme až do samého závěru živili své šance na vítězství. Bohužel se nekonala výjimka z nastoleného trendu, že v tomto turnaji nám prostě koncovky nejdou, a rovněž druhý set jsme prohráli tím nejtěsnějším rozdílem. Z tohoto zápasu jsme tedy po prohře 0:2 vyšli zcela naprázdno.

Fyzická vyčerpanost některých našich hráčů společně s faktem, že budeme hrát proti družstvu, které aktuálně bez jediné porážky vede tabulku naší oficiální krajské soutěže, byly v posledním zápase proti Hrušovanům nad Jevišovkou hlavní překážkou v naději na případný zisk aspoň jednoho bodu do konečné tabulky turnaje. Vědomi si, že není co ztratit (někteří tento stav nazývali „není šance něco získat“) jsme provedli mírně řečeno improvizaci v sestavě. Největší změnou byla výměna nahrávače, kdy do té doby nahrávajícího Libora vystřídal Dóbl. Nicméně ten se své nové role zhostil k překvapení všech velice slušně, a na očekávané porážce od Hrušovan 0:2 rozhodně svůj zásadní podíl neměl. Jak bylo zmíněno, odešla nám zejména fyzička, což se projevilo na všech postech, včetně příjmu. Po jednoznačně nejhorším výkonu jsme zaslouženě prohráli a na turnaji jsme tak se třemi vyhranými sety obsadili konečné 5. místo.

Turnaj byl ale přes naše nijak oslnivé umístění skvělým doplněním zimní přípravy, ve které moc příležitostí k porovnání sil se soupeři nemáme. Po turnaji jsme ještě měli možnost využít pozvánky na posezení při vínu a kytaře, ale kvůli únavě a povinnostem doma jsme toho nevyužili, snad příště.

Naše sestava:   Libor Procházka, Michal Němec, Víťa Sedlář, Jindra Sedlář, Radim Doupovec, Tomáš Kurfiřt, Radovan Dítě, Radek Černý, Michal Reichman.

Závěrečné pořadí turnaje:

1.      Poštorná B

2.      Hrušovany nad Jevišovkou

3.      Nová Včelnice

4.      SSK Břeclav

5.      Bučovice

6.      Kobylí

7.      Hovorany

 

Výsledky zápasů:

N.Včelnice – Kobylí

2:0

25:14, 25:16

Hrušovany – Hovorany

2:0

25:21, 25:18

Poštorná B – Bučovice

2:0

25:20, 26:24

N.Včelnice – Břeclav

2:0

25:12, 25:21

Hrušovany – Kobylí

2:0

25:16, 25:18

Poštorná B – Hovorany

2:0

25:22, 25:12

Hrušovany – Břeclav

2:0

25:20, 25:19

Poštorná B – Kobylí

2:0

25:18, 25:18

Hovorany – Bučovice

2:0

25:20, 25:21

Poštorná B – Břeclav

2:0

26:24, 27:25

Bučovice – Kobylí

2:0

25:15, 25:23

N.Včelnice – Hrušovany

1:1

21:25, 25:22

Poštorná B – N.Včelnice

2:0

25:23, 25:20

Kobylí – Hovorany

2:0

25:22, 25:22

Bučovice – Břeclav

1:1

25:17, 27:29

Hrušovany – Poštorná B

1:1

24:26, 30:28

N.Včelnice – Bučovice

2:0

25:14, 26:24

Břeclav – Hovorany

2:0

25:21, 25:23

Hrušovany – Bučovice

2:0

25:13, 25:14

N.Včelnice – Hovorany

2:0

25:8, 25:11

Břeclav – Kobylí

2:0

25:13, skr.