You are here: Home ČLÁNKY ŽÁCI a KADETI Bučovice-Vyškov /24.1.2011/

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Bučovice-Vyškov /24.1.2011/

Email Tisk PDF
okresní přebor --- kadeti ---24.1.2011
Bučovice
:
Vyškov
3
:
1 (21, -19, 17, 15)
FOTO

Na pondělí 24.1.2011 jsme se s vyškovskými borci domluvili na dohrávce turnaje z 18.12.2010, který se tehdy konal na naší hale. Pod vedením trenéra Čestmíra Lusky k nám zavítalo vyškovské družstvo kadetů v počtu šesti hráčů a dvou hráček – posil z jejich dívčího juniorského týmu, neboť hráčská základna vyškovských kadetů se zápas od zápasu z nejrůznějších důvodů postupně snižuje. My jsme oproti soupeři disponovali silnou devítičlennou sestavou. V kontextu s tím, že proti tomuto soupeři jsme ze všech pěti dosavadních klání vyšli vždy jako vítězové, neměly být o papírovém favoritu tohoto mače pochyby.

 

Průběh utkání však rozhodně nebyl naší snadnou záležitostí. Vyškovští borci totiž nejenže proti nám často využívali chytrých zálivek, ale především předvedená hra jejich dívčích spoluhráček při zákrocích v poli a na nahrávce celkově výkon družstva našeho soupeře rozhodně pozvedla. Naproti tomu my jsme se příliš neponaučili z posledního utkání proti Letonicím, a opět jsme kupili množství nevynucených chyb. Ty nás mrzeli především při zkažených lehkých podáních a při nepřesných náhrách, ze kterých se našim smečařům a středákům mnohdy velmi těžko útočilo. Úvodní set byl oboustranně spíše na rozkoukání a příliš pohledných výměn nepřinesl. Neustále jsme si však drželi dvou-tříbodový náskok, který jsme v závěru ještě navýšili, a po vítězství 25:21 nebyl důvod k tomu, abychom se nedostali do herní pohody. Bohužel jsme však této psychické převahy nevyužili. Našich chyb na podání ještě přibylo, stejně tak jako několika zmatků v postavení a nedůslednosti při blokování. Tentokrát to byl soupeř, kdo udělal méně chyb, což mu však v tomto setu příliš práce nedalo. Hráči ani po jednom z time-outů nevyslyšeli výzvy trenéra, aby se na hru více soustředili, zejména na servise. Druhou sadu jsme tak po nekoncentrovaném výkonu víceméně darovali Vyškovu v poměru 19:25. Třetí set přinesl na naší straně největší změny sestavy, které se udály na všech postech vyjma středáků. Hráči sami poznali, že jejich hru je třeba zlepšit, a v tomto směru se začali snažit. Chyb na podání nejen že ubylo, ale razantním servisem jsme soupeře dokázali dostat po tlak, a ten míče k nám přehrával mnohdy jen z nouze zadarmo. Ještě poměrně slušně se nám dařilo tyto míče směřovat k nahrávačům, ale bohužel až příliš často pak naše snaha o razantní útok ztroskotala na buď příliš nalitých nebo jinak nepřesných nahrávkách. Každopádně už jsme tolik bodů soupeři nedarovali našimi nevynucenými chybami, a na výsledku třetího setu to bylo hned znát – získali jsme ho poměrem 25:17. V podobném duchu pak proběhl také set čtvrtý. Zde už jsme žádné drama nedopustili. Hráči si více věřili, dokonce přítomným divákům předvedli pohledný signál 1-5, který jen vinou mírně nalité náhry neskončil razantní smečí do soupeřova pole, ale jen sklepnutím míče. Viditelné zlepšení hry oproti prvním dvěma setům znamenalo naše vítězství ve čtvrtém setu 25:15 a celkové vítězství v zápase 3:1 na sety.

Nakonec tedy dnešní vítězství bylo o něco vydřenější, než jsme původně čekali, avšak o to cennější. Je však otázka, jestli by však předvedený výkon stačil na našeho nadcházejícího soupeře – tradičně vyrovnané družstvo z Letonic, se kterým se utkáme na jeho palubovce již tuto sobotu.

Sestava: Petr Homola, Radovan Dítě, Vít Sedlář, Tomáš Šedivý, Martin Machala, Radek Sehnalík, Matěj Toman, Jiří Kříž,Radek Sobotka.