You are here: Home ČLÁNKY ŽÁCI a KADETI Okresní přebor kadetů - turnaj v Bučovicích /18.12.2010/

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Okresní přebor kadetů - turnaj v Bučovicích /18.12.2010/

Email Tisk PDF
    Další mistrovský turnaj okresní soutěže kadetů byl naplánovaný na sobotu 18.12.2010. Bohužel se opět neodehrál za kompletní účasti všech družstev. Ze zdravotních důvodů účast odřekli vyškovští borci a pro kolizi s jiným svým soutěžním utkáním nepřijela ani Břeclav. S hráči z Letonic jsme se tak domluvili na odehrání dvou utkání, z čehož první bude mistrovské a druhé pak přátelské. Marodka na naší straně sice znamenala absenci hned čtyři hráčů, ale i tak měl trenér k dispozici devítičlenný kádr. Ještě před úvodním hvizdem přijali domácí borci gratulace z ruky Michala Mikuly st., který jim s pověřením předsedy okresního výboru dodatečně pogratuloval k prvenství v okresním přeboru v sezóně 2009/2010 a za tento úspěch jim také předal diplom.    FOTO
    Úvodní tři sety prvního zápasu nasvědčovaly tomu, že se naši borci stále ještě vezou na vítězné vlně z posledního turnaje. Od začátku se rvali o každý míč a společně s Letonicemi předváděli pohledný volejbal. První a druhý set získali domácí pro sebe v poměrech 25:23 a 25:20. V koncovce třetího jsme pak měli k dispozici tři mečboly, které jsme ovšem nejenže nedokázali proměnit ve vítězný míč, ale při jednom obranném zákroku se vinou špatného došlapu navíc zranil David Blecha. Pro něho byl tento okamžik bohužel také pro tento den posledním kontaktem s míčem, neboť dále mohl utkání sledovat jenom z lavičky. Set jsme tedy ztratili nejtěsnějším rozdílem 25:27. Ztráta téměř vyhranného setu vlila do našich řad nervozitu, která se projevila obrovským množstvím nevynucených chyb, a to bohužel i na takových postech, jako je servis či útok z vysoké nahrávky, které nám dosud nečinily větší potíže. Ve čtvrtém setu jsme na hřišti marně hledali způsob, jak navázat na do té doby kvalitní výkon. Letonicím jsme půjčili jenom minimum míčů, neboť většina rozeher končila na naší straně sítě. Po hladké prohře 14:25 nás tak čekal tie-break. V jeho průběhu jsme ovšem plynule navázali na málo seběvědomou hru ze 4.setu, výsledkem čehož byla ztráta pátého setu stavem 9:15 a celkové vítězství Letonic 3:2. Na většině hráčů bylo po utkání znát zklamání z prohraného zápasu, ale za předvedený výkon se naši kadeti stydět nemusejí, snaha po vítězství jim rozhodně nechyběla.
    Po čtvrthodinové přestávce jsme nastoupili k avizovanému přátelskému utkání. Ačkoliv byl náš výkon v prvním setu o poznání trpělivější, opět jsme sadu v koncovce ztratili těsně 26:24. Ve zcela jiném duchu jsme téměř bez chyby odehráli následující set, který  jsme i díky několika šňůrám na podání výhrali pohodlným rozdílem 25:15. Že průběh tohoto utkání byl takříkajíc “jako na houpačce”, ukázaly další dva sety, kdy třetí jsme nejdříve ztratili poměrem 25:17 a následující jsme naopak získali hladce 25:16. O vítězi tohoto utkání tak znovu musel rozhodnout výkon v tie-breaku. V jeho úvodu si žádný ze soupeřů nevytvořil větší než dvoubodový náskok, takže se točilo za stavu 8:6 pro Letonice. Bojovnost nám rozhodně nechyběla, ale na dotažení soupeře a získání rozhodujícího náskoku to bylo tentokrát příliš málo. Ještě za stavu 14:11 pro Letonice jsme hrobníkovi hned třikrát utekli z lopaty a srovnali jsme na 14:14, což byl však z naší strany poslední bod. Naopak další dva body urvaly Letonice pro sebe a staly se tak zaslouženým vítězem i odvetného utkání.

    Bohužel dnes většina hráčů předvedla po technické stránce svůj šedý průměr. Znovu však musím zmínit, že bojovnost našim hráčům nechyběla. Ruce jim však příliš často svazovala zbytečná nervozita a s ní související nevynucené chyby.

Sestava: Petr Homola, Radovan Dítě, Vít Sedlář, Michal Čulík, David Blecha, Michal Stehlík, Tomáš Šedivý, Martin Machala, Radek Sehnalík, Toman Matěj