You are here: Home ČLÁNKY ŽENY "A" Židenice - Bučovice /23.10.2010/

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Židenice - Bučovice /23.10.2010/

Email Tisk PDF
krajský přebor --- ženy"A" ---23.10.2010--- 17. a 18. kolo
Židenice
 :
Bučovice  
3
 :
 0(20,18,14)
 
3 : 0(21,19,21)
 
             
  Tak už to máme za sebou. Dnes jsme i my  odehrály poslední utkání z krajské podzimní soutěže a to v Židenicích. Ač jsme byly v Brně, jejich tělocvična se nedala přirovnat ani k naší tělárně na Gymnáziu a OA. Byla sice malá a útulná, ale volejbal se tady hrál opravdu stěží. Ze 4 stran visely na zdi basketbalové koše, nad sakem se houpaly kruhy a hřiště zdaleka neodpovídalo parametrům ( boční lajny plynule přecházeli v zeď). Podání se dávalo přešlap nepřešlap, protože nebylo kam si odstoupit. A pokud by si některá hráčka chtěla na smeč naběhnout za lajnou, musela by nejspíš vyskočit z okna nebo vyšplhat po tyči nahoru. Rozhodčí nestál, ale seděl na bedně, protože měl nad hlavou snížený strop. Není tedy divu, že občas něco přehlédl. Ale co se dalo dělat. Venku byla opět zima, tak jsme musely být vděčné za cokoliv, kde bylo teplo. Žádná z nás by se nerada zranila v posledním zápase.
  O zábavu se nám opět postarala Meči, která ráno tradičně zaspala ( zase někde móňala dlouho do noci). Ještě že jsme měly sraz hned o půl 9. Cestou jsme ještě zastavovaly na benzínce, koupit Markétě sváču a pití, protože byla po náročné noci hladná a smedná ako ťava. Další haló nastalo, když Meči zjistila, že má pokousaný krk ( tedy cucáky ). Nepamatovala si ale, že by se k ní někdo v noci měl. Kromě kamarádčina psa, který ji rafl do ruky. Jestli to nebyl spíš kamarád…MEČI, MEČI !!!
   Tak raděj něco ke hře. Družstvo Židenic je velmi zkušené a obsazuje 1.místa v tabulce, ale dnes bylo hratelné. Nám se však v poslední době nedaří dotáhnout hru do zdárného konce. Sice jsme opět bojovaly ( tak jako min.týden ), včetně Meči ( na to jak ráno vypadala, všechna čest ), dokázaly jsme snížit soupeřův náskok a občas je i pěkně potrápit, ale ten poslední krůček ke štěstí ne a ne udělat. Vždy přijde zásadní chyba v klíčovém momentu hry a pak už se vezem. I dnes jsme tedy nezískaly žádný bod, prohrály jsme oba zápasy 0:3, 0:3.
   V zimní přípravě se musíme soustředit nejen na fyzičku, ale hl.na příjem a mezihru. Také doufám, že se k nám na trénincích přidají děvčata ml.ročníků, ať můžeme na jaře předvést kvalitní kádr.
                                                                                        Tak zase někdy .Monika Tomanová

Hráčky : Draha P., Katka V., Míša R., Hanka P., Monika T., Peťka H., Petra L. a  Markéta B.  neboli pařmenka Meči