You are here: Home ČLÁNKY ŽENY "A" Bučovice - Rosice /16.10.2010/

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Bučovice - Rosice /16.10.2010/

Email Tisk PDF
krajský přebor --- ženy"A" ---16.10.2010--- 15. a 16. kolo
Bučovice
 :
Rosice  
1
 :
 3(-18,-12,23,-28)
 
0 : 3(-21,-23,-15)
 

   Je tady podzim a s ním i příslušné počasí, které bohužel neumožňuje hrát volejbal na venkovních kurtech. Dnešní zápas jsme tedy musely odehrát v hale. Vše bylo domluvené, jen pan rozhodčí se někde zdržel, tak že my vyvolené jsme ho musely počkat na hřišti v aleji. Zima byla opravdu velká, proto jsme dopily zbytek slivovice  (asi  tak 4 hlty), co nám nechali kluci z béčka. Rozhodčí se dořítil na poslední chvíli, začaly jsme tedy hrát o něco později.
   Zápas to nebyl vůbec špatný. Přesto, že soupeřky jsou jedny z favoritek soutěže, jsme se jimi nenechaly zastrašit. Dařilo se nám držet s nimi krok a po delší době tak ukázat, že volejbal umíme hrát. Chce to jen mít proti sobě pořádného soupeře, který nás vyburcuje k lepším výkonům. V 1.zápase jsme využily dostatečného počtu hráček ( celkem 9 ) a mohly jsme tak více střídat. Rozdělené jsme byly na tzv.polařky a útočnice. Protože příjem byl opět naší slabinou, byly útočnice po podání  vystřídány za polařky. Taktika to opravdu nebyla špatná a díky tomu byly sety vyrovnané. Nám se však podařilo vyhrát jen jeden set díky sérii podání Peťky H. Rosice tak 1.zápas vyhrály 3:1.
   Do druhého zápasu jsme chtěly nastoupit posilněné dobrou kávou, ale bohužel měl Luďa ještě zavřeno. Pojedly jsme tedy své svačiny a šly opět na to. První set jsme nezačaly vůbec dobře. Díky razantnímu podání soupeřek jsme prohrávaly 13:1 a tak byly ihned povolány polařky do hry. Podařilo se nám náskok dotáhnout, ale ne k našemu vítězství. Rozehrály jsme se však do dalšího setu a tak se nám dařilo mít náskok několika bodů. Však jsme již znaly jejich taktiku, hl.úlivky do rožků. Marcela tam na ně tedy již číhala, ale díky téměř 100% blokům, stále nic nepřicházelo a tak Marcela pronesla: „Já tady v rohu čekám už dva dny a ono furt nic.“ Set jsme měly dobře rozehraný, ale bohužel jsme nezvládly koncovku a vítězství  patřilo soupeřkám, které si vybojovaly i poslední 3.set do závěrečného skóre 3:0.
   Prohra nás však nemusí vůbec mrzet, zahrály jsme si hezký volejbal.  Dášu H.naše hra dojala až k slzám. ( Nebo že by to bylo díky tomu větrnému počasí? ) Dobře naladěné jsme zavítaly opět k Luďovi, který měl bohužel stále zavřeno a ne a ne nás pustit dovnitř. Ani pod prosbou, že jsme ho zaškrtly na volebním lístku. Nevím nevím, jestli to byla dobrá volba…Kaťák to jako vždy zachránil a tak jsme si mohly prohlídnout svatebčany včetně vystrojeného Michala Němce. Sobotu jsme zakončily v Křižanovicíh na oslavě narozenin Míši V.

Hráčky : Draha P., Katka V., Míša R., Hanka P., Marcela K., Monika T., Peťka H., Tereza L.    a Petra L.