You are here: Home ČLÁNKY ŽENY "C" Vítovice - Bučovice /9.10.2010/

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Vítovice - Bučovice /9.10.2010/

Email Tisk PDF
okresní přebor --- ženy"C" --- 9.10.2010---7. kolo
Vítovice A
-
Bučovice C
   
3 :
0 ( 21, 15, 14 )  

     V závěrečném utkání podzimu odjížděla děvčata na půdu lídra okresního přeboru, a to do Vítovic, kde je očekával domácí A-tým.  Utkání se hrálo netradičně v dopoledním čase, neboť v posledním kole hrály ve Vítovicích i ženy B  s B-týmem Vítovic a došlo tak k souběhu obou utkání.
      Když jsme se prodrali hustými ranními mlhami na místo samé, očekával nás u vítovického rybníčku soupeř z nejtěžších, který v minulém kole jasně přehrál i bučovické béčko. Děvčata ( aktuálně na 6.místě OP) tak neměla co ztratit a mohla pouze překvapit. S tímto odhodláním také vstoupila do utkání. A nutno říci, že vstoupila nebojácně a dobře.  Na první vítězné výměny soupeřek jsme odpověděli pěkným útokem a za stavu 3:1 pro Vítovice přichází na servis Makča Pejčochová, která vyslyšela nabádání trenéra, aby se děvčata snažila o útočný až riskantní servis. To se ji dařilo a zásluhou její 6-ti bodové šňůry se ujímáme překvapivě vedení 7:3.  Soupeřky však postupně uplatňovaly svou výškovou i herní převahu a získávaly postupně bod za bodem. Naše děvčata však nedávala soupeřkám míče zadarmo. Bojovala v poli, dařilo se zpracovávat tvrdý útok soupeřek a rovněž obrana na síti zaznamenávala úspěchy. Do koncovky si Vítovice  vytvořily  náskok 23:15. Za tohoto stavu přichází na servis Eliška Procházková, která výborně navázala na Makču z úvodu setu a svým nekompromisním servisem „píše“ bod za bodem. Na ukazateli figuruje příjemný stav 23:21, když se soupeřkám konečně daří dostat Elišku z podání. Prohra 25:21 je bezpochyby pro nás velký úspěch.
      Přestože se základní šestka ( Hermannová, Procházková E., Pejčochová, Nováková, Hudylivová, Kachlíková ) v prvním setu osvědčila, dostala v dalších setech  příležitost i ostatní děvčata. Ačkoliv jsme se výsledkově již nepřiblížili úspěchu z prvního setu, hrála děvčata i nadále dobře a byl to náš jeden z nejlepších podzimních výkonů, ne-li vůbec nejlepší. Po dvouzápasové absenci se do týmu  opět zapojila Petra Hermannová a znovu potvrdila svou nepostradatelnost pro tým. Její přítomnost byla znát především na příjmu podání a v útoku. Po nemoci a nejistém úvodu se k dobrému výkonu rozehrála Eliška Procházková. Hlavní tíhu na nahrávce v poslední době velmi dobře zvládá Markéta Pejčochová, které při absenci Adély Kašparové  sekundovala Klára Nováková. Obrana na středu sítě, především to je parketa Petry Kachlíkové, která ji v zápase několikrát úspěšně uplatnila. I ostatní hráčky odvedly „slušnou práci“ a výsledkem byl solidní kolektivní výkon, který potěšil trenéra i zbývající dva bučovické diváky Wink.
     Zápas byl ukázkou toho, že ne každý prohraný zápas musí mrzet, pokud se prohraje po bojovném a dobrém výkonu. A takovýto výkon děvčata v tomto utkání předvedla.
    
Sestava :  Procházková Eliška, Hermannová Petra, Hudylivová Eva, Pejčochová Markéta, Kachlíková Petra, Vykoukalová Nikol, Krištanová Šárka,  Nováková Klára, Vrbácká Eva.