You are here: Home ČLÁNKY ŽÁCI a KADETI Bučovice-Letonice /3.10.2010/

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Bučovice-Letonice /3.10.2010/

Email Tisk PDF

Okresní přebor kadeti – přátelské zápasy

Bučovice
 :
Letonice  FOTO
 0 :
 3(23, 15, 9) 
 2 : 3 (-12, -13, 15, 17, 7) 

    Na neděli 3.10.2010 byl naplánovaný první turnaj okresní soutěže kadetů, který se měl odehrát před zraky domácích bučovských fanoušků. Původně očekávané obsazení turnaje pěti družstvy slibovalo nabytý volejbalový program s množstvím odehraných zápasů. Jak se však blížil termín turnaje, tak jednotlivá družstva svou účast na něm odvolávala. Nejdříve se do soutěže vůbec nepřihlásilo družstvo Hrušek. Dva týdny před turnajem odvolal účast nováček soutěže Břeclav. A když pak v sobotu navečer z důvodu marodky zrušili účast i vyškovští, rozhodli jsme se odehrát alespoň přátelák s posledními zůstavšími Letonicemi.

     Ani původně avizovaná slunečná neděle s teplotami kolem dvaceti stupňů se nakonec nekonala. Po celou dobu bylo zataženo, teplota lehce nad deseti stupni a k tomu se pozvolna začal zvedat nepříjemný vítr. I v tomto nevolejbalovém počasí se na kurty dostavilo deset našich borců, a z Letonic, i když se zpožděním, k nám zavítalo sedmičlenné družstvo. Proti sobě pak oba celky odhrály dvě utkání, ve kterých hrála zcela zásadní roli na obou stranách sítě jedna činnost, a to příjem podání. Pokud se borcům podařilo příjem směřovat na pozici nahrávačů, nebyl pak už pro  ně zpravidla problém solidně nahrát a pro směčaře výměny zakončovat razantním útoky. Ovšem k vidění byly i četné šňůry soupeřových es a našich zkažených příjmů. Bohužel v prvním utkání, po nadějném prvním setu, který jsme prohráli nejtěsnějším rozdílem, ztráceli naši borci ve studeném počasí čím dál více na pohyblivosti a ke konci i na motivaci, výsledkem čehož bylo poměrně hladké vítězství Letonic v poměru 3:0.
    
    Úvodní dva sety druhého zápasu jakoby však proti sobě postavili zcela jiná družstva. Zejména šňůrou podání Tomáše Šedivého naši borci získali pohodlná vedení (např. 13:1), která si udrželi až do konce těchto setů. Bohužel v dalších setech jsme opět začali kupit chyby na příjmu, čehož soupeř hned využil ke srovnání setů na 2:2. Ani úvod tie-breaku nepřinesl změnu – točilo se za stavu 8:1 pro borce z Letonic, kteří si tento náskok udrželi až do konce a zaslouženě tak zvítězili i ve druhém utkání.

     S ohledem na výše zmiňované „problémy“ ostatních družstev však nezbývá než vyjádřit spokojenost jak s předvedenou hrou proti věkově starším a fyzicky vyspělejším Letonicím, tak také se slušnou účastí našich borců. I bez týmové opory Radovana Dítěte a s absencí dalších tří marodů (Ondřej Machala, David Blecha, Jan Pokorný) dokázali naši hráči v těžkém počasí zabojovat a jejich výkon jim do dalších odvet dává zcela jistě slušné naděje na vítězství.

Sestava: Michal Stehlík, Michal Čulík, Tomáš Šedivý, Jiří Kříž, Martin Machala, Vít Sedlář, Matěj Toman, Petr Homola, Radek Sobotka, Michal Šimek