You are here: Home ČLÁNKY ODDÍL Vítězem 7. ročníku Memoriálu Spirita se stala Ostrava

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Vítězem 7. ročníku Memoriálu Spirita se stala Ostrava

Email Tisk PDF
O víkendu se v Bučovicích při již 7. Ročníku Memoriálu ing. Vladimíra Spirita představila kompletní extraligová špička. I přes to, že týmy jsou v plné fyzické zátěži tak se na antukových kurtech v překrásném počasí odehrávalo spousta zajímavých klání. Turnaj byl zahájen slavnostním předáním darů a kytic manželce Míle Spiritové a pak už  týmy ve dvou čtyřčlenných skupinách rozehráli svá utkání. Hned v prvním zápase modré skupiny došlo k velkému překvapení, o které se postarali hráči domácího Sokola, kteří ve svém zahajovacím utkání porazili mistrovský tým z Kladna. Ve druhém utkání této skupiny celkem snadno zvítězili volejbalisté RWE Brno nad  Ostravou. Brněnští, kteří přijeli sice na turnaj pouze se sedmi hráči si svým druhým vítězstvím ve skupině nad Bučovicemi zajistili postup do semifinále po dlouhých 5 letech. Ostrava přehrála v tiebreaku  Kladno a o svůj postup ze skupiny se utkala v dramatickém zápase s domácími. Ti se chtěli pokusit o překvapení a porazit tak druhého ligistu. Ve vyrovnaném zápase rozhodla o výsledku první sada, v níž domácí neproměnili své 2 setboly a prohráli v poměru 27:29. Ve druhém dějství  ostravští již zápas měli pod kontrolou a pod vedením nahravače Haníka zvítězili 25.19 a zajistili si postup ze skupiny.
V červené skupině hned v úvodním utkání musela liberecká Dukla zabojovat v tie breaku o vítězství s nadšeně hrajícím Havířovem. V dalším utkání této skupiny překvapivě nestačil loňský obhájce tým Jihostroje České Budějovice na pražské ČZU a prohrál v poměru 0:2 na sety.  Budějovičtí poté nezvládli i své druhé utkání s Libercem a překvapivě tak nepostoupili ani ze skupiny. O druhém semifinalistovy rozhodl opět tie break v utkání mezi Havířovem a Prahou. Oba týmy v něm představili nové nahravače, v havířovském dresu to byl Tomašík, a dresu pražanů syn někdejšího reprezentanta Demara. Pražané nakonec byly šťastnější a postoupili z nabité skupiny jako druhý tým do semifinále.
Brněnští volejbalisté se v prvním semifinále utkali právě s týmem z ČZU. Moravané v tomto utkání předvedli svůj nejlepší výkon a pod taktovkou velmi dobře hrajícího slovenského nahravače Tomáš Holého, nové posily z VKP Bratislava si pohlídali svůj historicky první postup do finále.
Ve druhém semifinále se utkala liberecká Dukla s DHL. Ostravané se od úvodní porážky v turnaji s Brnem zlepšovali a svůj výkon potvrdili i v tomto klání. Dobře servírovali a v útoku byli pestřejší a zvítězili poměrem 2:0 a po roce si zahráli opět finále.
V něm chtěli Brnu oplatit porážku z úvodu turnaje. Před zraky mnoha diváků a štábu české televize se také projevila menší únava týmu DHL, který přijel s 12 hráči. Brňané sice sympaticky vzdorovali, ovšem ve druhém setu již jim došly baterky a nedokázali na soustředěný výkon Ostravy najít odpověď.
Volejbalisté DHL si tak zaslouženě odnesli vítězství a poprvé v sedmileté historii turnaje zvedli nad hlavu pohár věnovaným ČVS.
Nejlepším blokařem turnaje se stal Vladimír Sobotka z DHL, nahrávačem Holý z RWE Brno a smečařem Filip Nesvačil z Dukly Liberec.
Finanční prémie a ceny do turnaje v hodnotě 30 tisíc korun věnovali generální  partneři akce firmy JIMI CZ, stavební firma Přemysl Veselý, G – systém, ČOS, Adidas