You are here: Home ČLÁNKY ŽÁCI a KADETI Turnaj kadetů v Bučovicích /13.6.2010/

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Turnaj kadetů v Bučovicích /13.6.2010/

Email Tisk PDF

Poslední soutěžní klání sezóny 2009/2010 čekalo družstvo kadetů na domácím turnaji 13.6.2010. Situace v tabulce, které jsme před tímto turnajem vévodili, řadila naše borce společně s družstvem Holubic do rolí favoritů na celkového vítěze soutěže. K domácímu turnaji k nám tedy zavítala soutěžní družstva Hrušek a Vyškova a pozvání rovněž neodmítli ani borci z Letonic, všichni věkově kolem dvaceti let, kteří oficiálně žádnou soutěž nehrají, a tak možnost zahrát si rádi využili, ačkoliv měli za sebou hodovou noc. Úmorná vedra předchozích dnů byla v noci na neděli zakončena silnou bouřkou, a tak regulérnost hřiště byla do poslední chvíle ve hvězdách. S přispěním několika pytlů antuky jsme ale hřiště zprovoznili, a tak jsme se naplno mohli věnovat sportu. Rolí rozhodčích se ochotně ujali naši bratři Honza Forejtek, Michal Mikula st. a Mira Roubal, za což jim patří díky.             FOTO

Úvodní duely obstaraly zápasy Bučovic s Letonicemi a Hrušek s Vyškovem. Letonice se ukázaly jako příjemný hratelný soupeř, který se vůči nám v úvodu prosazoval často hlavně díky věkové (a s tím související výškové a silové) převaze, než čistou volejbalovou technikou. Domácího prostředí jsme však v úvodním setu využili ve svůj prospěch a set jsme získali poměrem 25:22. Soupeř se však dostávál postupně do formy a z nervózního a zakřiknutého manšaftu se stával nadšeně a bojovně hrající tým. Další dva sety tak po zásluze vyhrál soupeř v poměrech 25:17 a 25:11.

Druhé naše utkání obstaral zápas proti Hruškám, se kterými jsme vždy hrávali nejvyrovnanější zápasy, které se rozhodovaly až závěrečném setu. Proto bylo překvapením poměrně snadné získání prvního setu v náš prospěch poměrem 25:13, což našim borcům pochopitelně nalilo dojmu, že takto snadno vyhrají celé utkání. Opak byl pravdou, soupeř omezil své nevynucené chyby, které jakoby přehodil na naši stranu sítě. Vyjímkou tak nebyla např. šňůra našich pěti zkažených příjmů za sebou, kterou přetnul až následný zkažený servis soupeře. Rozhodující však byly koncovky druhého a třetího setu, které jsme získali nejtěsnějšími rozdíly 27:25 a 26:24. Zde nezbývá než vyzvednout mimořádné okamžiky našeho nahrávače Tomáše Šedivého, který jednak vybojoval dvě téměř jistě ztracené přihrávky, které jsme dokázali proměnit v bod, a po kterých následně dvěma tvrdými servisy soupeři zasadil konečné smrtící rány.

Poslední zápas jsme odehráli proti Vyškovu, kteří přijeli pouze v šesti hráčích. Ačkoliv na nich bylo patrné určité nadšení pro hru, byl jejich výkon značně limitován slabou technikou a častým nedorozuměním v mezihře. Po prvním setu, získaném v náš prospěch poměrem 25:10, tak bylo pro některé hráče problémem najít v sobě motivaci pro dohrání zbytku zápasu. I tak jsme však roli favorita splnili a další dva sety jsme vyhráli v poměrech 25:18 a 25:15.

Po tomto turnaji jsme tak mohli hrdě konstatovat, že v případě kadetských družstvech jsme v soutěži neměli přemožitele. Porazit nás dokázalo pouze juniorské družstvo Holubic na turnajích v Křenovicích a v Holubicích. K tomuto je však nutno dodat, že Holubičtí se z různých důvodů vůbec nezúčastnili turnajů ve Vyškově a v Bučovicích. I přesto jim byla do tabulky bodově započítána všechna tato neodehraná utkání jako odehraná, a v případě našeho domácího turnaje dokonce jako utkání vítězná. Vítězem okresní soutěže kadetů se tak navzdory neobjektivní závěrečné tabulce stalo naše družstvo. Všem hráčům za dosažené výsledky nezbývá než poblahopřát a popřát jim hodně sportovních úspěchů také do další sezóny.

Sestava družstva na turnaji: Michal Čulík, Michal Stehlík, Radovan Dítě, Vít Sedlář, Martin Machala, Matěj Toman, Radek Sobotka, Marek Kachlík, Petr Homola, Tomáš Šedivý