You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "B" Rájec-Jestřebí - Bučovice B

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Rájec-Jestřebí - Bučovice B

Email Tisk PDF
krajský přebor --- muži"B" ---12.6.2010--- 27. a 28. kolo

Rájec-Jestřebí
:
Bučovice B
 
3 :
2 ( 16, -20, 19, -16, 14)
3 : 2 ( -22, -15, 17, 15, 10)
    Velmi smolné dvojutkání sehrálo Béčko na půdě Rájce-Jestřebí. Přestože náš soupeř v průběžné tabulce figuroval o dvě příčky níže, na kurtu to bylo jako na houpačce. Velmi špatně jsme začali a soupeř vcelku snadno získal úvodní set. Žádná z našich činností nevybočovala z šedého průměru. Ať už to byl příjem, nahrávka, útok, blok či velmi špatná hra v poli. Zlepšení přinesl set druhý, který šel na naše konto. Ovšem pak oba týmy vyráběly řadu chyb a výsledkem toho bylo  jasné vítězství soupeře v setu třetím  a stejně  tak naše přesvědčivé vítězství v setu čtvrtém. V tomto okamžiku se zdálo, že náš tým začíná přebírat otěže utkání, zvláště když po suverénním vítězství ve 4.setu velmi dobře vstoupil i do tie-breaku. V polovině zkráceného setu jsme vedli 8:4 a set dospěl do stavu 14:12 v náš prospěch, a tedy dva mečboly pro nás. Ovšem vítězství nám zřejmě nebylo souzeno. Nejprve nedokázval ulívku soupeře zpracovat M.Procházka a i následná bratrská  spolupráce nevedla k úspěchu, když v útoku se opakovaně neprosadil Libor Procházka po těžké nahrávce z pole. Po utkání trvajícím 105 minut tak naši borci odcházeli z kurtu poraženi.
       Do druhého zápasu šel náš tým s odhodláním odčinit neúspěch z prvního zápasu. Musím zdůraznit ještě skutečnost, že utkání se hrálo ve velmi horkém počasí a antukové hřiště připomínalo rozpálenou plotnu. Teplota se blížila nesnesitelným 34°C a bylo zřejmé, že hráče stojí každý set značné množství sil, které s postupem času rychle ubývaly. Přesto jsme soupeře od počátku utkání zatlačili do defenzívy a první dva sety naprosto zaslouženě vyhráli. Od 3.setu se však karta začala obracet v náš neprospěch. Soupeř si vždy na začátku zbývajících setů vytvořil několikabodový náskok, který si dokázal udržet až do konce setů. Naše snaha o zvrat nebyla úspěšná. Chyběly síly psychické a zcela jistě i fyzické. Naprosto nás opustilo sportovní štěstí, které se naopak přestěhovalo na polovinu soupeře, jenž několikrát zázračně dokázal odvrátit  naše útoky a ze zdánlivě neřešitelné situace vytěžit bod. Velmi příznačné pro druhou půli utkání tak byla poslední výměna , kdy jsme odvraceli první mečbol soupeře. Po příjmu „za jedna“ a dobré nahrávce se na hlavním kůlu Libor Procházka vyhnul bloku a tvrdým útokem prakticky sestřelil domácího hráče v poli, který sice skončil na zemi v poloze ležícího střelce, ale od jeho ramene či hrudi se míč prudce odrazil a zapadl na naši polovině hřiště těsně před zadní lajnu k překvapení všech hráčů na hřišti.
    Přestože jsme po 10ti odehraných setech odcházeli bez vítězství, je snad pozitivem ta skutečnost, že jsme se vydali ze všech sil a tento „infarktový zápas“ v takovémto „infarktovém počasí“ ve zdraví dohráli. Další výsledky tohoto dvojkola znovu potvrdily, jak vyrovnaná je  tato skupina.
 
 Sestava :  Procházka Libor, Doupovec Radim, Němec Michal, Černý Radek, Huliak Jan, Duraja Roman, Procházka Miroslav.