You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "B" Vítovice - Bučovice B /5.6.2010/

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Vítovice - Bučovice B /5.6.2010/

Email Tisk PDF
no nejsou to fešáci...? krajský přebor --- muži"B" ---5.6.2010--- 23. a 24. kolo sladké vítězství ...
Vítovice
:
Bučovice B
 
0 :
3  
1 : 3  
6 kol před koncem soutěže zajíždělo Béčko mužů na antukovou větrnou hůrku do nevyzpytatelných Vítovic. Větrná hůrka se ovšem úkázala býti po vydatných deštích dosud v nehratelném stavu, a tak byl zápas přesunut do Rousínova na umělou trávu, což nepotěšilo žádného z nás. Přestože Vítovice momentálně figurují na posledním místě průběžné tabulky je třeba konstatovat, že soutěž je velmi vyrovnaná a tudíž zdánlivá povinnost zisku dvou vítězství  mohla být pro nás velmi ošidná. Proti naší roli případného favorita hovořila i ta skutečnost, že někteří hráči se z utkání z nejrůznějších důvodů omluvili a trenér L.Procházka  tak měl v sobotu ráno k dispozici pouze šestici hráčů  !
Úvod 1. utkání nám vyšel vcelku nad očekávání, když se nám dařilo na příjmu, fungovala souhra na síti a z toho rezultoval i solidní útok. Dá se říci, že celé první utkání jsme tahali za delší konec a soupeř nás nedostal pod žádný souvislejší tlak. V průběhu celého utkání jsme stále vedli a utkání jsme poměrně rychle dovedli do vítězného konce.
Druhé utkání ovšem bylo zcela z jiného soudku. Soupeř zahájil čtyřbodovou šňůrou, k níž jsme mu vydatně dopomohli našimi chybami. Vítovice začali častěji používat ulívku a hra úplně ztratila plynulost a rytmus, když domácí neustále řešili problémy s vlastním špatným postavením. V polovině setu nás pak potkal výpadek na příjmu a na body jsme se daleko více nadřeli. Přestože jsme v závěru setu náskok soupeře stahovali, paradoxně jsme Vítovicím set sami darovali, když setbol soupeře jsme „proměnili“ vlastním zkaženým servisem. Osud utkání se zřejmě lámal ve druhém setu, kdy naši borci prohrávali již 14:9, ale impozantní šňůrou stav otočili na 14:16 v náš prospěch a set dotáhli do vítězného konce. Od tohoto okamžiku nám opět začaly spolehlivě fungovat všechny činnosti, zejména příjem, a hra se vrátila do kolejí 1.zápasu. Na středu sítě nekompromisně tvrdil muziku Michal Němec,  z kůlů se prosazovali razancí i účinnou ulívkou Libor Procházka a Michal Reichman. Naší neopominutelnou zbraní byl i blok, jehož překonání bylo pro Vítovice často neřešitelným problémem.  Za stavu 2:1 na sety a 24:21 pro náš  tým hned první mečbol proměnil a nekompromisním útokem utkání ukončil Libor Procházka. 

Sestava : Procházka Libor, Reichman Michal, Němec Michal, Černý Radek, Duraja Roman, Procházka Miroslav.