You are here: Home ČLÁNKY ŽENY "A" Víkend ženského volejbalu (14.-15.5.2010)

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Víkend ženského volejbalu (14.-15.5.2010)

Email Tisk PDF
 
okresní přebor --- ženy"B" --- 14.5.2010 --- 9. kolo
Bučovice B :
Šlapanice B
 3:1

 Po příjemně prožitém víkendu v Německu, nás čekal další volejbalový víkend. Pátek jsme zahájily okresní soutěží a uvítaly na naší půdě Šlapanice B. Jelikož bylo nepříznivé počasí, Draha neváhala a domluvila halu, za což jí patří dík. Soupeřky dorazily v plné síle a nabité energii (ach to mládí...) a tak jsme nedoufaly ve výhru. Ukázalo se, že věkový průměr jsme měly sice vyšší ( hráčky – Petrželová, Kubíčková, Červinková, Hoňková, Hermannová st., Vránová a Tomanová ), ale zkušenosti jsou mnohem víc. Po několika zajímavých zákrocích , spíše ne volejbalových , následovala pěkná řada vybojovaných míčů. Soupeřky byly tak rozhozené naší překvapivou hrou a také ječivými pokřiky, že nám nakonec podlehly a prohrály 1:3.

 
krajský přebor --- ženy"A" ---15.5.2010--- 23. a 24. kolo
Starý Lískovec
 :
Bučovice A
 
 2 :
 3 (13,23,-21,-22,-6)
 3 : 1 (25,21,-23,24)

 V sobotu nás čekal souboj s 1.družstvem v tabulce krajského přeboru se St.Lískovcem. Jak už jsem se zmínila, v pátek nám pršelo a soupeřovy kurty byly podle jejich slov  totálně pod vodou. Tělocvičnu, tedy spíše „konírnu „ , obsadili krojovaní, konaly se zde Hody. A tak nám nezbývalo než čekat na ranní zprávy, zda se máme do Brna vůbec vydat. Nečekaně v noci nepršelo a hřiště jako by zázrakem vyschlo a tak jsme obdržely zprávu, že nás očekávají. Trenér ( neboli děda ) rychle nakoupil v Penny a obvolával hráčky, ať se připraví k odjezdu. Sice nepršelo, ale byla pěkná zima. Tak jsme si daly na zahřátí zbytek slivovice z pátku, zamávaly jsme trochu rukama a nastoupily proti nelehkým soupeřkám s cílem přežít a nezranit se, protože nás bylo pouze 6. Míša Rešková byla sice na cestě, ale nějak nám světačka bloudila v Brně. První set byl opravdu zahřívací, ale v tom 2.setu již bylo na co koukat . Nicméně jsme prohrávaly 0:2. Do 3.setu nastoupila Míša R. a pomohla nám dát hře jiný spád. Než  se stačily soupeřky rozkoukat, bylo srovnáno na 2:2. V posledním rozhodujícím setu byly holky z Lískovce tak mimo, že se jim vůbec nedařilo a dopomohly nám tak k neočekávanému a velice překvapivému vítězství 3:2.  Trenér-děda byl tak rád, že se mu oči zalily slzami.

  V druhém zápase jsme se opět pokusily urvat ještě nějaký ten bod. Ač jsme se snažily, co nám síly stačily, podařilo se nám vyhrát jen  3.set. A i díky větru, který s sebou krojovaní v průvodu přinesli, jsme nakonec prohráli 1:3. Ale vůbec nemusíme být smutné, protože i podle slov trenéra to byl jeden z našich  nejlepších  zápasů.
Dík za rychlé ranní probuzení patří- Petrželové , Lukačkové K.( provdané …), Reškové, Pilátové, Hermannové ml., Tomanové a Lukačkové P.

Zprávu jsem psala ještě v sobotu plná dojmů, vynechala jsem i košt vína.  Monika Tomanová