You are here: Home ČLÁNKY ODDÍL SONNEBERG 2010 - 24. ročník memoriálu K.H.Posera

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

SONNEBERG 2010 - 24. ročník memoriálu K.H.Posera

Email Tisk PDF
    Jestliže jsme se na podzim minulého roku zúčastnili 24. ročníku volejbalového turnaje v Grimmě, pak shodou okolností i turnaj ve spřáteleném Sonnebergu, kterého jsme se zúčastnili ve dnech  8. – 9. 5 . 2010, nesl stejné pořadové číslo.  Naše výprava na palubě  mercedesu od firmy Sima-tour ( p. Vladimír Učeň z Nesovic ) se postupně nalodila na ose Bučovice, Slavkov, Brno a zamířila do zhruba 550 km vzdáleného Sonnebergu.
      Naše poměrně dlouhá cesta, která začala odjezdem ve 13.30 a v cíli skončila až v 0.30 hodin, byla provázena  tradičními zastávkami ( Pod lípou v Krušovicích), ale i zastávkami nepravidelnými, tak jak to vyžadoval metabolismus některých účastníkůCool. Hudební doprovod skvěle obstaral „DJ“ Dóbl, který tak některým hráčkám „zadělal“ na pozdější hlasové problémy.
     Turnaj té něžnější části výpravy se celý odehrál v sobotu, neboť pětičlenná skupina ženských družstev  hrála ( stejně jako i muži a mixy) systémem každý s každým na 2 vítězné sety ( do 15 bodů).  Po vítězném úvodním utkání nad Bambergem ženy ve zbývajících zápasech sice prohrály, ale s vyjímkou Sonnebergu,  to bylo vždy poměrně velmi těsně v tie-breaku, který se hrál pouze do sedmi bodů, což  byla záležitost zcela loterijní. Turnaj se pak vyvíjel velmi zajímavě a o pořadí na 3.-5. místě rozhodoval  poměr setů.  Z tohoto minisouboje vyšel nejlépe náš tým , takže děvčata přivezla bronz.
Výsledky žen : 
     Tabulka žen:  
 Bučovice
 -Bamberg
2 : 1
 1. Sonneberg 
 Bučovice -Einberg
1 : 2
 2. Steinach  
 Bučovice -Steinach
1 : 2
 3. Bučovice 
 Bučovice -Sonneberg
0 : 2
 4. Bamberg  
      5. Einberg 
 
      V kategorii mužů se na palubovce v krásné sportovní Lohauhalle  utkalo 7 týmů. Čekala nás 4 utkání v sobotu a 2 utkání v neděli. Naši zástupci začali skvěle, když prvá dvě utkání vyhráli ( Hollfeld, Grimma).  Sobotní bilance však skončila vyrovnaně, neboť dalším dvěma soupeřům jsme podlehli. Nedělní dohrávka pak dopadla obdobně ( 1 vítězství a 1 prohra). Sečteno a podtrženo s 3 vítězstvími a stejným počtem proher zaujalo družstvo 4. místo v  konečné  tabulce.

Výsledky mužů : 
  Tabulka mužů:
   
 Bučovice   -   Hollfeld
  2 : 0  1. Sonneberg  1    
  
 Bučovice   -   Grimma
  2 : 1
 2. Sonneberg  2  
 Bučovice   -   Sonneberg 2  1 : 2
 3. Bamberg  
 Bučovice   -   Bamberg  1 : 2  
 4. Bučovice   
 Bučovice   -   Steinach
  2 : 1
 5. Grimma  
 Bučovice   -   Sonneberg 1  0 : 2 6. Steinach  
    7. Hollfeld  
                                                  
      Po sportovní stránce oba naše týmy  dosáhly solidních výsledků.
Společenský večer pak byl pro nás velmi příjemným překvapením, což bylo způsobeno především změnou tradičního diskžokeje, ale také tím, že nám večer zahrála živá hudba složená pouze z místních volejbalistů !  Její vůdčí osobností byl Johannes Rebhan a zážitek to byl opravdu velmi pěkný. Ovšem na tvrzení domácích hráčů, že jsou jediným volejbalovým oddílem na světě s vlastní volejbalovou kapelou, jsme okamžitě „kontrovali“ prohlášením, že jsme jediným volejbalovým oddílem na světě s vlastními mažoretkami.
Na tomto kulturním  poli  tedy skončil náš souboj nerozhodným výsledkem.

      A na závěr ještě jména těch, kteří náš volejbalový oddíl v Sonnebergu reprezentovali :

Ženy:     Petrželová Draha, Hermannová Petra, Červinková Eva, Sedlářová Iva, Tomanová  Monika, Hubíková Dáša, Vránová Michala, Hermannová Petra ml., Procházková Eliška.

Muži :
  Procházka Miroslav,  Žižlavský Jindřich, Raba Josef, Doupovec Radim,  Nezdařil Petr, Libor ( Libas).