You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "B" Volejbal Vyškov B - TJ Sokol Bučovice B /1.5.2010/

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Volejbal Vyškov B - TJ Sokol Bučovice B /1.5.2010/

Email Tisk PDF
 krajský přebor --- muži"B" ---1.5.2010--- 15. a 16. kolo
Vyškov B
:
Bučovice B
 
 1:
 3 (19,-17,-18,-18)
 3: 1 (12,-13,23,25)

 V nezvyklém termínu 1.5.2010, kdy jinak pořádáme tradiční májový turnaj mužů, jsme letos vyrazili k úvodnímu utkání jarní části krajské soutěže mužů II.třídy do Vyškova, kde na nás čekalo zkušené družstvo B-týmu. Utkání s tímto soupeřem patří vždy k těm nejtěžším v soutěži, o čemž svědčí i jejich postavení v tabulce, kde okupují druhé místo za suverénním Útěchovem. Naopak naše nevalná šestá příčka z osmi celků dávala předem tušit, kdo by měl být v tomto dvojkole favoritem. Našim ambicím navíc nenahrávala ani sestava našeho týmu, notně zklácená marodkou. Dlouhodobě se se zdravotními problémy potýká Bob, týden před zápasem si na turnaji natáhl vazy v kotníku Tonda Supuka a v následujícím týdnu omarodil Mydlo. K utkání jsme tak vyrazili v sedmi lidech.

   Po prvomájové noční bouřce se hrálo venku a počasí bylo nakonec ideálně volejbalové. Nahrával Libor, na smeči byli Spajk s Micinem, střed obstarali Dobl s Doktorem a na účku odehrál vynikající zápas Rada Černý. S touto sestavou jsme nakonec odehráli obě utkání, a tak povolán do hry nebyl ani Martin Pokorný, který nás doprovázel. První set byl z naší strany tradičně s pomalejším startem a s množstvím nevynucených chyb, čehož zkušení vyškovští borci samozřejmě využili a v poměru 25:19 ho získali pro sebe. Během setu jsme však měli možnost vypozorovat, že vyškovská hra, ačkoliv je nabytá mnohaletými zkušenostmi s minimem chyb, tak na útoku už není tak razantní, jak bývala.  Důsledně jsme tedy začali dodržovat postavení v poli a soustředili jsme se i na soupeřovi časté úlivky, které se nám dařilo čapat. Takto získané míče jsme pak proměňovali v body, což nás dokázalo nakopnout a držet v tempu po celý zbytek utkání. Jak již je zmíněno výše, Radek na účku odehrál parádní zápas, kdy svou úspěšností v útoku, dosahující bezmála sta procent, významně pomohl k našemu cennému celkovému vítězství, kdy další sety jsme pro sebe získali v poměrech bodů 25:17, 25:18 a 25:18.
   Další utkání jsme začali hrát hned po dvaceti minutách. Bohužel jsme po pauze nedokázali navázat na předváděný výkon a začali jsme kupit chyby, a to zejména na podání a v mezihře. Např. v úvodním setu za stavu 6:4 pro soupeře jsme na kontě měli již čtyři zkažená podání. První set jsme znovu ztratili téměř bez boje v poměru 12:25. Skvěle nám však vyšel úvod druhého setu (7:2) a tento náskok jsme si udrželi až do jeho konce, kdy se naopak nedařilo soupeři. Po vítězství 25:14 a srovnání setů na 1:1 se zdálo, že jsme opět zpátky ve formě a získání dalších dvou setů by nemusel být problém. Ačkoliv soupeř na své hře téměř nic nezměnil, tedy v útoku míče stále spíše jen uhrával, byli jsme to my, kdo začal nepochopitelně kazit zejména jednoduché míče v mezihře a trestuhodně také lehká podání, včetně zkažených podání v koncovkách a po oddechu. Tyto zásadní chyby jsme nedokázali zcela vykompenzovat ani solidní úspěšností v útocích na všech postech. Oba další sety jsme tak ztratili nejtěsnějším rozdílem (25:23, 27:25). Za zmínku stojí ještě přiblížit závěr posledního setu, kdy jsme dokázali smazat soupeřovo vedení 24:19 a dokonce jsme si připravili i stavem 25:24 pro nás setbol, který však Vyškov odvrátil vytlučenými bloky. Naše závěrečně dvě chyby, jedna na útoku a druhá při nedůslednosti na bloku, tak ve stručnosti charakterizovaly důvod naší celkové prohry v poměru 3:1. Po podzimní remíze 1:1 na našem hřišti jsme se tak s tímto rivalem rozešli znovu smírně, a to i v poměru získaných setů.