You are here: Home ČLÁNKY ODDÍL MÁJOVÝ TURNAJ MUŽŮ - 24. 4. 2010

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

MÁJOVÝ TURNAJ MUŽŮ - 24. 4. 2010

Email Tisk PDF

37. ročník tradičního volejbalového turnaje

                                                                         FOTO
   Májový turnaj mužů je turnajem, který oddíl volejbalu pořádá  již řadu let. V roce 2010 se tento turnaj „dožívá“ 37 let. Čili jinými slovy řečeno, letos se uskutečnil již jeho 37. ročník, což z tohoto turnaje činí akci s absolutně nejdelší tradicí. V minulosti tento turnaj nesl název „Prvomájový turnaj“, neboť se vždy konal 1.května. Letošní rok nám ovšem termínově trošku nepřál, neboť 1.květen připadl na sobotu, kdy zahajují všechny krajské volejbalové soutěže. Termín turnaje tak musel být přesunut o týden dříve na sobotu 24. 4. 2010.
   Bohužel v posledních letech je stále složitější zajistit na tento turnaj takovou účast družstev, která by tradicím tohoto turnaje odpovídala. Přestože i v letošním roce byla oslovena celá řada týmů krajských i okresních přeborů, potýkali se pořadatelé s těžkostmi , jak tyto týmy na turnaj nalákat. Koncepce turnaje se průběžně měnila tak, jak družstva buď účast přislíbila, či naopak odřekla. Situace pak nakonec vyústila do podoby, že v předvečer konání turnaje odřekla i družstva, která svou účast závazně potvrdila.  
      Za krásného a slunečného dne se tak k turnaji prezentovala pouze 3 družstva.
Kromě domácího B-týmu mužů to byly Marefy a junioři Holubic. Turnaj byl odehrán systémem každý s každým na 3 vítězné sety.
   Úvodní duel obstarali domácí borci s celkem z Maref  a hned byl k vidění poměrně vyrovnaný souboj. První dva sety získaly Marefy, když domácí nevyužili v obou setech slibného vedení ( v 1.setu 21:19, ve 2.setu 16:10).
   Set 3. šel na konto Bučovic a ve 4.setu si Marefy vytvořily rozhodující náskok již v jeho  první polovině ( 18:12). Domácí borci ještě za stavu 15:24 pro Marefy sehráli neuvěřitelnou šňůru 7-mi  vítězných bodů, kdy byly k vidění okulahodící výměny s řadou krásných, útočných i obranných zákroků na obou stranách.  
Marefy  však set i zápas ukončily nekompromisním útokem výborně hrajícího Michala Tunegy.
      Vzrušení do turnaje přinesl 2. zápas, kdy velmi dobře hrající Marefy, dirigované nestárnoucím nahrávačem Vojtou Hanákem, tahaly v duelu s Holubicemi  za delší konec. Po několika protestech holubických hráčů a jejich nepatřičných komentářích na adresu rozhodčího, došlo ve 2. setu k vyloučení jejich opory Petra Nezdařila. Rozhozený celek Holubic pak již nenašel zbraň na hru soupeře a Marefy tak jasně zvítězily v zápase a tím i v turnaji. V přímém souboji o stříbrný stupínek pak domácí hráči přehráli holubické juniory a stanovili tak definitivní výsledkovou podobu turnaje :
                               
 Tabulka :  1.  TJ Sokol Marefy 
  2  2  0  6:1
  174 : 153
  4  
   2.  TJ Sokol Bučovice B  2  1  1
  4:3  167 : 160 
  3
   3.  TJ Sokol Holubice 
  2  0  2  0:6  122 : 150  2

 

Výsledky zápasů:
  Bučovice -
 Marefy  1 : 3  ( -23, -21, 24, -22)
   Marefy - Holubice  3 : 0
  ( 21, 22, 18 )
   Holubice - Bučovice  0 : 3  ( -18, -21, -22 )

       Navzdory komplikacím s obsazením turnaje, lze přesto konstatovat, že v ideálním volejbalovém počasí byl turnaj pro zúčastněné týmy  dobrou herní příležitostí a jakýmsi ostrým herním testem před zahájením mistrovských soutěží. Jediným stínem celého turnaje  bylo zranění domácího hráče Antona Supuky ( natažené vazy v kotníku).  Přejeme mu brzké uzdravení a rychlý návrat pod vysokou síť.
   Závěrem již jen poděkování všem, kteří se zasloužili o hladký průběh celého turnaje.
 
Sestava domácích :
Procházka Libor, Reichman Michal,  Doupovec Radim,  Černý Radek, Pokorný  Martin, Supuka Anton, Něměc Michal, Sedlář Jindřich.