You are here: Home ČLÁNKY ŽÁCI a KADETI A znovu souboj juniorky vs. kadeti

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

A znovu souboj juniorky vs. kadeti

Email Tisk PDF
   V dubnu roku 2009 se poprvé střetl tým našich juniorek s družstvem kadetů v přípravném přátelském zápase. Nyní se derby naší mládeže znovu zopakovalo, a to hned dvakrát. Trenéři obou družstev využili příležitosti, kdy se uvolnila hala 710 v důsledku toho, že A-tým mužů ukončil soutěž a ženy si před vánocemi udělaly tréninkovou přestávku.
     Dva pondělky se tak staly svědky souboje našich volejbalových nadějí.
14.12.2009
  :
 Juniorky – Kadeti 
 3 : 1
21.12.2009  : Juniorky – Kadeti 3 : 2

    Přestože z obou soubojů vyšlo vítězně družstvo juniorek, obě utkání se výrazně lišila od toho úplně  prvního z dubna 2009. Kadeti se zcela jistě zlepšili technicky, i když rezervy jsou stále veliké, a jak výsledky napovídají, neprodali svou kůži lacino. Připomínám jen, že zatímco v dubnu  chlapci ještě nezískali nad děvčaty ani set, tentokrát to byl v 1. utkání set jeden a ve 2. utkání hned sety dva !  Takže se dá očekávat, že hoši půjdou i nadále výkonnostně nahoru a jakmile získají i více herních zkušeností, mají se děvčata „na co těšit“.
   Tým juniorek v průběhu obou utkání poprvé v praxi zkoušel nový herní systém s vbíháním nahrávaček ze zadní zóny. Jejich hru tak  občas provázel  chaos v postavení, což bylo vcelku pochopitelné.  
     Závěrem ještě připomenu, že v den konání druhého zápasu slavil narozeniny Radovan Dítě, současný kapitán a výrazná opora družstva kadetů. Na úvod utkání se mu dostalo řádného „hobla“ a gratulace všech zúčastněných hráčů i hráček. I my dodatečně gratulujeme !